Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία...

 

Ο δικηγόρος Σπάρτακ Νγκιέλα, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Κόμματος της Ελευθερίας- PL, Ιλίρ Μέτα, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία, πριν συλληφθεί μετά από αίτημα της Υπηρεσίας κατά της Διαφθοράς -SPAK.

Ο Νγκιέλα είπε στην Αλβανική Ραδιοτηλεόραση- RTSH,  ότι την ημέρα της σύλληψής του, ο Μέτα επέστρεφε από το Κοσσυφοπέδιο, όπου είχε μεταβεί πηγαίνοντας στην Ουγγαρία, αλλά επέστρεψε ξανά στην Αλβανία αφού η Βουδαπέστη δεν είχε αποδεχθεί το αίτημά του για πολιτικό άσυλο.

«Είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία και η Βουδαπέστη δεν του το είχε δώσει, γι’ αυτό ήταν στο Κόσοβο για να πάει εκεί και επέστρεψε. Είναι εντός των διεθνών κανόνων, πήγε στο Κόσοβο, ζήτησε πολιτικό άσυλο και η Βουδαπέστη δεν του έδωσε πολιτικό άσυλο», είπε ο Νγκιέλα.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ο πρώην πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, συνελήφθη για 3 κατηγορίες, διαφθορά, μη δήλωση και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Μέτα κλείστηκε στη φυλακή μετά από απόφαση της εισαγγελίας, ενώ η σύζυγός του, Μόνικα Κρουεμάδι, διατάχθηκε να εμφανιστεί στις αρχές.

Οι συνεργάτες του Μέτα, Πίρο Τζίτζο και η Έμα Τσόκου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι η σύλληψη του πρώην προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, έγινε μετά από ενημέρωση των αμερικανικών αρχών στην Ειδική υπηρεσία κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, για τις πράξεις που κατηγορείται.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ