Ο Κασσελάκης μετράει δυνάμεις στα εγκαίνια των γραφείων του...


 Mε τα πολιτικά εγκαίνια στα νέα του γραφεία στον Ταύρο, ο Στέφανος Κασσελάκης κλιμακώνει τον άτυπο προεκλογικό του αγώνα και στέλνει μήνυμα ότι θα εξαντλήσει τα σενάρια επιστροφής του στη λίστα των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Ο έκπτωτος πρόεδρος με κάλεσμά του στους υποστηρικτές του θέλει να μετρήσει δυνάμεις και να δείξει ότι διαθέτει ικανή απήχηση στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιτελείο του τέως προέδρου εργάζεται πυρετωδώς για τη μάχη του συνεδρίου, όπου βασικός στόχος είναι η ανατροπή των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα, καθώς έως τις 3 Νοεμβρίου θα έχουν προκύψει οι σύνεδροι που θα λάβουν μέρος στο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, όσο παραμένουν τα σενάρια αναβολής των διεργασιών του συνεδρίου η πλευρά Κασσελάκη κρατά «στο τραπέζι» το «χαρτί» του εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Εκείνο το οποίο διαψεύδεται κατηγορηματικά είναι η δημιουργία νέου κόμματος μέσα από τη ρευστοποίηση και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Το επιτελείο Κασσελάκη επιμένει ότι τα μηνύματα του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφή και περιλαμβάνουν το τρίπτυχο «οργανωνόμαστε, ψηφίζουμε για συνέδριο, ψηφίζουμε για πρόεδρο».

Την ίδια ώρα, ακόμα μία σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, παραδέχτηκε ότι αν και είναι «τυπικά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» και δεν έχει «καμία ουσιαστική, συγκεκριμένη και πρακτική ενασχόληση με το κόμμα», εντούτοις ψήφισε διά του τηλεφώνου την πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε παράτυπη τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι αυτή η ομολογία «έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κ. Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς». Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε με σκωπτικό ύφος, δηλώνοντας ότι «πίστευα πως ο Στέφανος Κασσελάκης ασχολείται με σοβαρά, κατά την αντίληψή του, θέματα, όπως η αλλαγή πολιτεύματος».

olympia.gr