Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk, χάθηκε ο έλεγχος...

 Φοβερό - Περικύκλωσαν 2.000 Ουκρανούς στο Kursk, χάθηκε ο έλεγχος –  Οι 4 πόλεις που σηματοδοτούν Ρωσικό θρίαμβο Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε περίτρανα κάποιες αλήθειες που έως τώρα δεν είχαν αποκαλυφθεί στον κόσμο…
Η Δύση είναι απροετοίμαστη για πόλεμο, η Ρωσία είχε προετοιμαστεί και ήταν ετοιμοπόλεμη και για τον λόγο αυτό νικάει

ξεκάθαρα.
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey πάντως σοκάρει αφού, παραδέχτηκε ανοιχτά για πρώτη φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο
Το ερώτημα εδώ είναι πότε θα επισημοποιηθεί η τελική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, ελέγχει πλήρως τις μάχες, προελαύνει ο Ρωσικός στρατός αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.
Όταν καταληφθούν τρεις πόλεις θα επιβεβαιωθεί πανηγυρικά η ΤΕΛΙΚΗ νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν πέσουν το Pokrovsk, το Slovyansk και Kramatorsk στο Donetsk και η πόλη Zaporizhia.
Εάν πέσουν αυτές οι 4 πόλεις ο Ρωσικός στρατός θα έχει καταλάβει όλο το Donbass δηλαδή Luhansk και Donetsk και Zaporizhia.
Με βάση τον ρυθμό προέλασης – σε ορισμένες κατευθύνσεις ο ρυθμός είναι αργός για να μετριαστούν οι απώλειες – εικάζουμε ότι έως τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν πλήρως απελευθερώσει το Kursk και έως τα μέσα του 2025 θα έχουν φθάσει στο Kramatorsk.
Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μετά την νίκη του Trump στις 5 Νοεμβρίου 2024… δεν ασπαζόμαστε αυτό το σενάριο, για την Ρωσία το Donbass είναι ιστορικά εδάφη.
Ως προς τις εξελίξεις στο μέτωπο, οι Ρώσοι έχουν περικυκλώσει 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες στο Kursk και τους σκοτώνουν, στο Kupyansk συνεχίζεται η προέλαση είναι πολύ καυτό μέτωπο.
Το Toretsk έπεσε, το Chasiv Yar έπεσε, το Selydove έπεσε, το Kurakhove θα πέσει σύντομα… ώστε να ξεκινήσει και η τελική επίθεση στο Pokrovsk.
Επίσης διεξάγονται μάχες στην Zaporizhia προς τα νότια, εξέλιξη που σημαίνει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Περικυκλώσαμε 2.000 Ουκρανούς σε δαχτυλίδι 15 χιλιομέτρων

Στο θέμα των Ουκρανών στρατιωτικών, που βρίσκονται περικυκλωμένοι στο Kursk επανήλθε την Παρασκευή (25/10/2024) ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα σφιχτό δαχτυλίδι γύρω από τον εχθρό στην περιοχή του Kursk και τώρα τον πιέζουν, τόνισε ο Putin.
Οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν περίπου 2.000 Ουκρανούς
σε μια περιοχή περίπου 15 χιλιομέτρων, αποκάλυψε ο Putin σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό VGTRK.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι «έχουν δημιουργήσει έναν αρκετά αξιόπιστο δαχτυλίδι περικύκλωσης και έχουν αρχίσει να εξαλείφουν αυτήν την ομάδα» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς μας, πράγματι, αυτή η περιοχή είναι περίπου 15 χιλιόμετρα, υπάρχουν περίπου 2.000 Ουκρανοί εκεί», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρεται επί δύο μέρες συνεχόμενες σε μία πτυχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ενώ η αναφορά σε ασφυκτικό περικύκλωση τύπου δαχτυλιδιού θέλει να καταδείξει ότι «κανείς δεν μπορεί να απειλήσει τη Ρωσία».

Οι Ουκρανοί είναι περικυκλωμένοι στο Kursk και δεν το ξέρουν

Οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk είναι περικυκλωμένοι αλλά δεν το ξέρουν

υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, τονίζοντας ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει κάθε έλεγχο.
Όπως είπε, οι Ουκρανοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις τους να ξεφύγουν.
«Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να τους «ξεμπλοκάρουν».
Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι περικυκλωμένοι, δεν έχουν καν καταλάβει ότι είναι περικυκλωμένοι.
Διότι, κρίνοντας από τις πληροφορίες που έχουμε, έχουν χάσει κάθε έλεγχο» υποστηρίζει ο Ρώσος πρόεδρος.
Σημειώνεται πως χθες ο Putin τόνισε ότι περίπου 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες στο Kursk έχουν περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Όπως είπε, «μέρος των μονάδων του ουκρανικού στρατού που εισέβαλαν στην περιοχή του Kursk είναι αποκλεισμένοι, περικυκλωμένοι, περίπου 2.000 στρατιώτες γίνονται προσπάθειες να τους διασώσουν αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία».
Σύμφωνα με τον Putin, ο στρατός έχει τώρα αρχίσει να καταστρέφει αυτές τις εχθρικές μονάδες.
Η προέλαση των Ουκρανών που άρχισε στις 3 Αυγούστου έχει ανακοπεί και ήδη έχουν χάσει το 55% των εδαφών που κέρδισαν.
Σύμφωνα με στοιχεία της 24ης Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή αυτή, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 26.222 στρατιωτικούς και 176 άρματα μάχης.

Ο Putin για την 155η ταξιαρχία πεζοναυτών της Ρωσίας: Αυτή έκανε την αρχή, έσπασε την άμυνα των Ουκρανών στο Kursk

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin χαιρέτισε τη δράση της 155ης ταξιαρχίας πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού, η οποία κατάφερε να «σπάσει την άμυνα των Ουκρανών» στην περιοχή του Kursk και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια συνολική επιτυχή προέλαση.

«Ήταν αυτοί που έκαναν αυτή την αρχή.
Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, τις βασικές προϋποθέσεις για αυτές τις επιτυχημένες ενέργειες.
Ήταν η 155η ταξιαρχία πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού», είπε ο Putin σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους είπε ότι στη συνέχεια συμμετείχαν η 810η ταξιαρχία πεζοναυτών, καθώς και μονάδες των αερομεταφερόμενων δυνάμεων για να ενισχύσουν την προέλαση.
Σύμφωνα με τον Putin, η 106η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία διακρίθηκε επίσης.
«Επίσης δύο μονάδες πολεμούν γενναία και αποτελεσματικά: το 51ο και το 137ο σύνταγμα», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Καμία παραχώρηση στην Ουκρανία - Όχι σε πάγωμα της σύγκρουσης

Σαφές μήνυμα στη Δύση αλλά και στην Ουκρανία στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin

, ο οποίος στον απόηχο της εντυπωσιακής Συνόδου Κορυφής των BRICS, υποστηρίζει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και ότι δεν πρόκειται να μπει σε ένα παιχνίδι.... ανταλλαγών.
Σε συνέντευξη του στην εκπομπή «60 Minutes» του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμούς «Rossiya -1» ο Putin λέει – σε αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα - ότι η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί το πάγωμα της σύγκρουσης.
«Χωρίς καμία αμφιβολία, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία παραχώρηση εδώ, δεν θα υπάρξουν ανταλλαγές», είπε ο Ρώσος ηγέτης, αναφερόμενος στο σενάριο η Ρωσία να πειστεί να παγώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να σταματήσει στη γραμμή οριοθέτησης προωθώντας ένα μοντέλο Κορέας ή Κύπρου.
Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος η Ουκρανία έχει ήδη δύο φορές, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας, προσεγγίσει τη Ρωσία με προτάσεις για μια συμφωνία, αλλά εγκατέλειψε αμέσως τις δικές της πρωτοβουλίες.
«Οι Τούρκοι εταίροι μας έχουν επανειλημμένα έρθει σε εμάς με προτάσεις για κάποιες πρωτοβουλίες, όπως είπαν, από την ουκρανική πλευρά.
Όταν όμως συμφωνήσαμε, αποδείχθηκε ότι η ουκρανική πλευρά είχε ήδη αρνηθεί.
Αυτό συνέβη δύο φορές» υπογράμμισε ο Putin.

Ρωσική επίθεση με drone σε 25όροφο κτίριο στο Κίεβο – Ξέσπασε φωτιά σε πολλά διαμερίσματα

Ρωσικό drone αυτοκτονίας έπληξε ένα 25όροφο κτίριο στην περιοχή Solomianskyi του Κιέβου στις 25 Οκτωβρίου, ανέφερε ο δήμαρχος Vitali Klitschko.
Από το χτύπημα ξέσπασε φωτιά στους επάνω ορόφους του κτιρίου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας, η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε πολλά διαμερίσματα στον 17ο, 18ο και 19ο όροφο και 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο.
Οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν καμία πληροφορία για τυχόν θύματα από την επίθεση.
Αεροπορικός συναγερμός σήμανε στο Κίεβο και σε πολλές άλλες περιφέρειες της Ουκρανίας γύρω στις 21:00 λόγω μαζικής επίθεσης με ρωσικά drones, που είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Ουκρανία εδώ και ένα μήνα.
Περίπου 30 λεπτά αργότερα, ακούστηκαν εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα.
kyiv_fire.JPG


Zelensky: Η Ρωσία θα αναπτύξει τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 27 με 28 Οκτωβρίου

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει Βορειοκορεάτες στρατιώτες στο πεδίο της μάχης αρχής γενομένης από τις 27 με 28 Οκτωβρίου

υποστηρίζει ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
«Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών Πληροφοριών, στις 27-28 Οκτωβρίου θα χρησιμοποιηθούν τα πρώτα βορειοκορεατικά στρατεύματα από τη Ρωσία σε ζώνες μάχης» υποστήριξε με ανάρτηση του στο Τelegram ο Zelensky.
Όπως είπε, απέναντι σε αυτήν την κίνηση κλιμάκωσης, οι Σύμμαχοι θα πρέπει να απαντήσουν, ασκώντας «απτή πίεση» στη Μόσχα και στην Πιονγκγιάνγκ.

O Zelensky αρνήθηκε την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Ουκρανία

Διπλωματική απρέπεια, που ξεπερνά κάθε όριο από την αδίστακτη ουκρανική ηγεσία.
Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αρνήθηκε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres στο Κίεβο μετά την παρουσία του επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Kazan.
Πρόκειται για μία απαράδεκτη απόφαση που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά και δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο χώρες που διατηρούν κακές σχέσεις με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού είναι η Ουκρανία και το Ισραήλ, δύο χώρες ενεργούμενα των ΗΠΑ.
Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο RBC-Ukraine, επικαλούμενο πηγή στο γραφείο του Zelensky.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Guterres σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ουκρανία μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, αλλά το Κίεβο δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
«Γι’ αυτό ο Guterres δεν θα έρθει εδώ», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος προσπαθώντας να αιτιολογήσει το εξωφρενικό διπλωματικό ατόπημα.
«Μετά το Kazan, o Guterres ήθελε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν δέχθηκε την επίσκεψή του.
Άρα ο Guterres δεν θα είναι εδώ, ειδικά λόγω της ταπείνωσης της λογικής και του διεθνούς δικαίου στο Kazan», είπε η ουκρανική πηγή.

Απαράδεκτη ουκρανική επίθεση στον Guterres (ΟΗΕ) επειδή παραβρέθηκε στη σύνοδο κορυφής των BRICS

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky μίλησε σκληρά για τον ΟΗΕ λόγω της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού António Guterres στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας António Guterres ήταν παρών στη Ρωσία την ημέρα της δημιουργίας του ΟΗΕ.
Την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, είναι σημαντικό ο κόσμος να μην ξεχνά τους στόχους και τις αρχές του καταστατικού του οργανισμού, τον σκοπό της δημιουργίας του, αν και ορισμένοι από τους λειτουργούς του προτιμούν τους πειρασμούς στο Καζάν παρά το περιεχόμενο του καταστατικού του ΟΗΕ, τόνισε ο προκλητικός Zelensky.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ημέρα του ΟΗΕ γιορτάζεται «σε όλο τον κόσμο και όχι κάπου στο Καζάν».
Ο António Guterres έφτασε στο Καζάν για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 23 Οκτωβρίου.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS πραγματοποιήθηκε στο Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2024.
Εκπρόσωποι πολλών κρατών έφτασαν στην πρωτεύουσα του Ταταρστάν για να συμμετάσχουν σε αυτήν, μεταξύ των οποίων ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas, ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την απόφασή του να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS
«Αυτή είναι μια λανθασμένη επιλογή που δεν προωθεί την υπόθεση της ειρήνης.
Βλάπτει μόνο τη φήμη του ΟΗΕ» τόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας
Έγινε επίσης γνωστό ότι το Κίεβο συμπεριέλαβε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη βάση δεδομένων «Peacemaker» μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία.

John Healey (Υπ. Άμυνας Βρετανίας): Ο βρετανικός στρατός δεν είναι έτοιμος για πόλεμο, μόνο μείωση τα τελευταία 10 χρόνια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας John Healey παραδέχτηκε ανοιχτά για πρώτη φορά ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας δεν είναι έτοιμες για πόλεμο, σύμφωνα με την Daily Telegraph.
Ο John Healey κατηγόρησε για αυτό την κυβέρνηση των Συντηρητικών, η οποία ήταν στην εξουσία από το 2010 έως τον Ιούλιο του 2024.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως πολλές άλλες χώρες, έχει γίνει ιδιαίτερα προσαρμοστικό και έτοιμο να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Αυτό για το οποίο δεν ήμασταν προετοιμασμένοι ήταν ο πόλεμος.
Εάν δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, τότε δεν είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε» τόνισε ο Υπουργός John Healey σε μια παρουσίαση του Politico με θέμα «Όλα αυτά βρίσκονται στον πυρήνα της λογικής του ΝΑΤΟ»
Όπως σημείωσε ο John Healey, τα τελευταία 10 χρόνια οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις μειώνονται συνεχώς και υποφέρουν από χρόνια υποχρηματοδότηση.
Επανέλαβε επίσης ότι η κατάστασή τους ήταν ακόμη χειρότερη από ότι περίμενε η κυβέρνηση των Εργατικών που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2024.
Ο John Healey έκανε αυτές τις δηλώσεις μια εβδομάδα πριν από τη δημοσίευση του σχεδίου προϋπολογισμού της κυβέρνησης, στο οποίο, σύμφωνα με πηγές της Daily Telegraph, ο βρετανικός στρατός «σχεδόν σίγουρα» δεν θα λάβει επιπλέον κονδύλια.
Όπως έχει δηλώσει προηγουμένως ο John Healey, η ολοκληρωμένη επισκόπηση της ασφάλειας, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, που πρόκειται να παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2025, θα βοηθήσει στην εξεύρεση προσεγγίσεων για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μάλιστα ανατέθηκαν στον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ (1999-2003) Λόρδο George Robertson και στον Richard Barrons ο οποίος ήταν επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2013-2016, και στον πρώην ανώτερο διευθυντή για τη Ρωσία στην Εθνική Ασφάλεια. Συμβούλιο του Λευκού Οίκου, Fiona Hill.
Προηγουμένως, η κυβέρνηση των Συντηρητικών διερευνούσε το ζήτημα της επιστροφής στην πρακτική της στρατολόγησης στον βρετανικό στρατό προκειμένου να αυξήσει την ετοιμότητα της χώρας να αποκρούσει πιθανή επίθεση.

Orban (Ουγγαρία): Η Δύση χάνει αλλά δεν σταματά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τα κράτη της Δύσης χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και πάλι δεν θέλουν να σταματήσουν και δεν παραδέχονται την ήττα τους είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban.
«Βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση, διεξάγουν έναν χαμένο πόλεμο», είπε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth ο Orban, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουγγαρία δεν σκοπεύει να παρασυρθεί σε αυτές τις ενέργειες, παρά την πίεση που της ασκείται.
«Η κατάσταση είναι ότι οι δυτικές χώρες δεν θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας» υποστήριξε ο Οrban, ο οποίος είπε ότι η Ουγγαρία χάρη στην αρχική της θέση, έχει διατηρήσει «περιθώρια ελιγμών» στον οικονομικό τομέα, ο οποίος επίσης επηρεάζεται έντονα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Η επιστροφή του Ψυχρού Πολέμου είναι κακή ιδέα, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ήδη κηρύσσουν τον πόλεμο στην οικονομία.
Καταφέραμε να μείνουμε έξω από τον πόλεμο και νομίζω ότι οι κακές οικονομικές πολιτικές που βασίζονται σε εσφαλμένη στρατιωτική λογική μπορούν να αποφευχθούν» υποστήριξε ο Orban, τονίζοντας ότι η Ουγγαρία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς έχει εξασφαλίσει μια εξαίρεση από ορισμένες κυρώσεις της ΕΕ.
Ο Orban είπε ότι εάν ο Donald Trump κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, «το κόμμα του πολέμου στην Αμερική θα αντικατασταθεί από το κόμμα της ειρήνης» και «θα είναι δυνατό να υπολογίζουμε σε μια διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης».
«Ο πρώην πρόεδρος Trump θα επιστρέψει και τότε μπορούμε να αναπνεύσουμε με ανακούφιση, γιατί δεν θα είμαστε πλέον μόνοι, τουλάχιστον θα είμαστε δύο», είπε ο Orban.

Zakharova (Ρωσικό ΥΠΕΞ): Δεν θα το ξαναπούμε, διάλογος με τη Δύση για την Ουκρανία μόνο εάν σταματήσει τις αποστολές όπλων

Ένας διάλογος για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης με τα δυτικά κράτη θα ήταν εφικτό υπό μια προϋπόθεση - εάν σταματήσουν όλες οι αποστολές όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad.
«Έως ότου σταματήσουν οι προμήθειες όπλων και υλικής βοήθειας για τα ουκρανικά στρατεύματα, δεν θα υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε παρά για μια κλιμάκωση από την πλευρά τους (σ.σ. Δυτικοί)», σημείωσε η Zakharova.
Σύμφωνα με τη Ρωσίδα αξιωματούχο, αν κάποιος αρχίσει να μιλά για κάποιες «κινήσεις ομαλοποίησης των σχέσεων» από τη συλλογική Δύση, ενώ συνεχίζονται οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία, τέτοια λόγια απλά δεν πρέπει να γίνονται πιστευτά».

Στυγνός εκβιαστής ο Zelensky: Απειλεί με στέρηση ελευθερίας, επιδομάτων, είσοδο παιδιών στα ΑΕΙ σε όσους αρνούνται να καταταγούν

Αιχμάλωτος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ο Vladimir Soblovovo αποφάσισε να πάει στο μέτωπο λόγω φόβου για τον γιο του, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο RIA Novosti.
Τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι Ουκρανοί που έχουν παιδιά, φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα στερηθούν επιδόματα, κάθε κοινωνικό δικαίωμα ακόμη και την είσοδό τους στα πανεπιστήμια.
«Επιστρατεύτηκα για χάρη του...» δηλώνει και εξηγεί: «Ο Zelensky απειλεί όσους δεν έχουν πολεμήσει, αρνούνται να πολεμήσουν, κρύβονται ή λιποτακτούν, ότι τα παιδιά τους δεν θα μπουν [σε πανεπιστήμια], και θα στερηθούν των κοινωνικών επιδομάτων, δικαιωμάτων και οφελών....
Δεν θέλω να συμβεί στον γιο μου.
Δεν είχαμε άλλη επιλογή, ως οικογένεια», πρόσθεσε ο Soblova.
Ο άνδρας σημείωσε ότι έλαβε κλήτευση να παρουσιαστεί στην περιοχή Khmelnytsky και πριν πάει στο μέτωπο, συμβουλεύτηκε τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με τον αιχμάλωτο, είναι δύσκολο να κρυφτεί κανείς από την επιστράτευση στην Ουκρανία και υπάρχει κίνδυνος να πάει στη φυλακή για λιποταξία.
Νωρίτερα, ο αιχμαλωτός στρατιώτης των APU Dmitry Rutkovsky δήλωσε ότι οι στρατιώτες του ουκρανικού στρατού είχαν κουραστεί από τις μάχες.
«Οι νέοι υπηρετούν στα τάγματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία αντιπροσωπεύει άνδρες άνω των 50 ετών.
Δεν υπάρχουν πολλές Ιδέες».
Πήγε στο μέτωπο λόγω απειλών για την οικογένειά του.
Ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης Vasily Bagkry επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που να μπορούν να πολεμήσουν».
Ο αιχμάλωτος μαχητής πιστεύει ότι «η ουκρανική κυβέρνηση φταίει γι'αυτό και πρέπει να ανατραπεί, ακόμη και με ένα νέο Μεϊντάν»!

Stars and Stripes: Το Πεντάγωνο δαπάνησε 1,1 δισεκ. δολάρια για να βοηθήσει την Ουκρανία, στα κρυφά...

Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια που διέθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία δαπανήθηκαν από την αμερικανική πλευρά χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, αναφέρει το Stars and Stripes , επικαλούμενο τον γενικό επιθεωρητή του Πενταγώνου.
«Ένας έλεγχος του Υπουργείου Άμυνας διαπίστωσε ότι 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας... (το 2022) δεν συνοδεύονταν από την απαιτούμενη τεκμηρίωση...
Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας διαπίστωσε επίσης ότι ο στρατός, ως επί το πλείστον, δεν ήταν εκπαιδευμένος στη σύνταξη εγγράφων».
Σημειώνεται ότι η επανεξέταση του γενικού επιθεωρητή αφορούσε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια που εγκρίθηκαν το 2022.
Σύμφωνα με το Stars and Stripes, το 67% των πληρωμών για εκείνο το έτος δεν τεκμηριώθηκαν σωστά.
Από την άποψη αυτή, δεν είναι σαφές εάν τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για τον προορισμό τους.
Το Stars and Stripes αναφέρει ως παράδειγμα μια δόση 17 εκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για να καλύψει δαπάνες που δεν σχετίζονται με την Ουκρανία.
Στην περίπτωση της πλειονότητας των εσφαλμένων πληρωμών για το 2022, το Πεντάγωνο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τη χρήση κεφαλαίων για να βοηθήσει την Ουκρανία, γράφει το Stars and Stripes.

John Mearsheimer (πολιτικός επιστήμονας ΗΠΑ): Αποτυχία ΗΠΑ - Δεν μετέτρεψαν σε παρία της διεθνούς σκηνής τον Putin

Οι δυτικές χώρες απέτυχαν να μετατρέψουν τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin σε παρία στη διεθνή σκηνή υποστηρίζει ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, John Mearsheimer αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των BRICS που έγινε στο Kazan της Ρωσίας αλλά και στη δέσμευση που είχε αναλάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden ότι με τις κυρώσεις στη Ρωσία, θα απομόνωνε διεθνώς τον Ρώσο πρόεδρο.
«Είναι προφανές ότι δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε τον Putin σε παρία και να τον απομονώσουμε στη διεθνή σκηνή» υποστήριξε ο Mearsheimer, τονίζοντας η αμερικανική πολιτική του Biden στην Ουκρανία έχει αποτύχει εντελώς, αφού για πολλούς - το Κίεβο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ενώ η ρωσική οικονομία, παρά τις πολυάριθμες κυρώσεις, ενισχύεται.
«Ο Biden δεν κατάφερε να γονατίσει τους Ρώσους, δεν κατέστρεψε τη ρωσική οικονομία, αντίθετα η ρωσική οικονομία ευδοκιμεί.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις γίνονται ισχυρότερες, όχι πιο αδύναμες» τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός είχε γίνει ακόμη πιο ισχυρός από ό,τι στην αρχή της ειδικής επιχείρησης.
«Και αυτό που συνέβη στην Ουκρανία είναι μια κολοσσιαία αποτυχία της κυβέρνησης Biden» ανέφερε ο Mearsheimer.

Maloof (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Ο Putin δημιουργεί μία νέα παγκόσμια τάξη και αποκαθηλώνει τη Δύση

Πάνω από 30 κράτη έστειλαν εκπροσώπους στη Σύνοδο Κορυφής BRICS 2024 που πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη Kazan από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.
Η εμφάνιση «εκπροσώπων από τον μισό πληθυσμό του κόσμου» στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Kazan ανέδειξε το γεγονός ότι «η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη», δήλωσε ο Michael Maloof πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.
«Το γεγονός ότι ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ παραβρέθηκε, υποδηλώνει τη μεγάλη σημασία που έχουν οι BRICS», παρατήρησε.
«Αλλά το γεγονός ότι αυτό συνέβη υπό τον Putin δείχνει ότι ηγείται της προσπάθειας για μια εναλλακτική παγκόσμια τάξη πραγμάτων ως απάντηση στις κυρώσεις και την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης» σημείωσε ο Maloof.
Παρόλο που η Σύνοδος Κορυφής των BRICS «τράβηξε πραγματικά την προσοχή του κόσμου», η Δύση προφανώς θεώρησε τη συνάντηση ως «απειλή», πρόσθεσε ο Αμερικανός ειδικός μιλώντας στο Sputnik.
«Το γεγονός ότι η Δύση ήταν τόσο επικριτική απέναντί της δείχνει ότι αντιλαμβάνεται μία απειλή για τη θέση της στον κόσμο», είπε.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Λάθος βήμα εάν μεταφερθούν οι Γερμανοί πύραυλοι Taurus στην Ουκρανία – Όχι τώρα στο ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μεταφοράς γερμανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο «λάθος βήμα».
Σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, τόνισε ο Scholz ότι δεν θα μεταφέρει «ορισμένα όπλα» στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα συνέβαλαν στην κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Scholz είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να δεχτεί μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο.
Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 972η ημέρα.

Vasily Dandykin (Στρατιωτικός ειδικός): Όταν πέσουν Slovyansk και το Kramatorsk η Ουκρανία θα έχει οριστικά ηττηθεί

Ο πλήρης ρωσικός έλεγχος στο Donbass, ο έλεγχος στο Slavyansk, στο Kramatorsk θα είναι καθοριστικοί στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός, πρώτος έφεδρος λοχαγός Vasily Dandykin.
Εξήγησε ότι μετά από αυτό θα είναι δυνατό να μιλήσουμε για τη νίκη της Ρωσίας στην αντιπαράθεση.
«Ένα από τα κύρια ζητήματα θα είναι ο έλεγχος του Donbass. Τώρα μιλάμε πιο συχνά για την απελευθέρωση της περιοχής του Kursk, αλλά και άλλα εδάφη είναι επίσης σημαντικά.
Το Donbass συγκεκριμένα θα είναι μια στιγμή ορόσημο, ειδικά Slavyansk, Kramatorsk, όπου ο εχθρός προσπαθεί να κρατήσει», είπε ο Dandykin.
Διευκρίνισε ότι πριν από αυτό, ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να εκδιώξει τον εχθρό από άλλα βασικά σημεία: Pokrovsk, Chasiv Yar, Dzerzhinsk και άλλα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι δυνατή η προέλαση σε Slavyansk και στο Kramatorsk.
«Ο εχθρός χάνει τώρα εκπαιδευμένες εφεδρείες στο Kursk και σε άλλες περιοχές και δεν έχει χρόνο να προετοιμάσει νέες.
Ήδη μιλούν για έλλειψη ανθρώπων οι φρικτές απώλειες, ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες, δεν αναπληρώνονται», πρόσθεσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Alexander Lukashenko (Λευκορωσία): Ο Putin δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέξει τον στρατό της Βόρειας Κορέας στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko απάντησε σε ερώτηση του BBC στις 23 Οκτωβρίου σχετικά με αναφορές ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα πρόκειται να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι αναφορές είναι «σκουπίδια», ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν θα προσπαθούσε ποτέ να πείσει άλλο κράτος να εμπλέξει τον στρατό του στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και ότι η ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων από οποιοδήποτε κράτος – συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας – στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας θα ήταν ένα «βήμα προς την κλιμάκωση» του πολέμου.
Ο Alexander Lukashenko ισχυρίστηκε ότι εάν «εμείς» (οι Λευκορώσοι) εμπλακούμε στον πόλεμο, αυτός θα ήταν ο «δρόμος προς την κλιμάκωση» και ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία ως απάντηση στην εμπλοκή άλλης χώρας.
Ο Alexander Lukashenko ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία κατανοεί ότι η ανάπτυξη βορειοκορεατικών δυνάμεων στον πόλεμο θα ήταν «ανεπιθύμητη για τη Ρωσία» και ότι η Δύση θα απαντήσει στέλνοντας στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Parlamentni listy: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει στρατιωτική ήττα με όλες τις συνέπειες

Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την ήττα στη σύγκρουση και η Δύση δεν θα τη βοηθήσει να αλλάξει την πορεία των γεγονότων, γράφει Parlamentni listy.
«Η Δύση έχει προβλήματα και ανησυχεί μήπως η Ουκρανία υποστεί γρήγορη ήττα, ο ουκρανικός στρατός έχει καταρρεύσει, η στρατιωτική ήττα με όλες τις συνέπειες για το κράτος της Ουκρανία είναι προ των πυλών».
Σημειώνεται ότι τα συμφέροντα του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων διίστανται.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβουν καμία υποχρέωση όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, εξηγεί το Parlamentni listy.
«Έχουν ήδη αντιμετωπίσει το πλήρες απρόβλεπτο και συχνά τον παραλογισμό της ουκρανικής πολιτικής», η Δύση το ξανασκέπτεται.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ένα MiG – 29 και 7 drones των Ουκρανών - Σκόνη 18.871 τανκς

Συστήματα της ρωσικής αεράμυνας αναχαίτισαν τρία drones των Ουκρανών πάνω από ρωσικές περιοχές, ανακοίνωσε η Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής (25/10/2024).
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δύο UAV καταστράφηκαν στο έδαφος του Belgorod και ένα άλλο πάνω από την περιοχή Oryol.
Το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου, ο ρωσικός στρατός αναχαίτισε επτά ουκρανικά drones τύπου αεροσκάφους και ένα μικρό αερόστατο πάνω από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, τα συστήματα αεράμυνας απέτρεψαν επιθέσεις σε τέσσερις περιοχές της χώρας.
Προηγουμένως, είχε αναφερθεί ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος MiG-29.
Όπως έγινε γνωστό από τη Μόσχα από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης (24/2/2022), οι Ουκρανοί έχουν χάσει 647 αεροσκάφη, 283 ελικόπτερα, 584 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και 18.871 τανκς.

Οι Ουκρανοί έχασαν το 55% των εδαφών που ήλεγχαν στο Kursk

Οι Ουκρανοί έχασαν το 55% των εδαφών που ήλεγχαν στο Kursk και παρ΄ ότι 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί συνεχίζουν να παλεύουν.
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Korenevo.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος του ποταμού Snagost βόρεια του Darino και πιθανότατα διατηρούν θέσεις στο Darino και Nikolaevo-Darino (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo).
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το δυτικό μισό της Novoivanovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στα ανατολικά προάστια του οικισμού.

Προέλαση Ρώσων βορειοδυτικά της Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά της Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 24 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 24 Οκτωβρίου δείχνουν μια ρωσική σημαία να κυματίζει στο κέντρο της Novosadove (βορειοδυτικά της Kreminna), που δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό και χωράφια ανατολικά του οικισμού.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε πλάνα στις 24 Οκτωβρίου ισχυριζόμενο ότι δείχνει τις ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν περάσματα γεφυρών στον ποταμό Oskil δυτικά του Kupyansk-Vuzlovyi.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Selydove στην κατεύθυνση Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις επιθετικές επιχειρήσεις στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στο νότιο και κεντρικό Selydove και στα χωράφια βόρεια του οικισμού.
Ουκρανοί στρατιωτικοί είπαν στον ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό Suspilne στις 24 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του Selydove, και ένας Ουκρανός στρατιωτικός δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 85% της πόλης Selydove.
Ο εκπρόσωπος μιας ταξιαρχίας της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς ανέφερε στις 24 Οκτωβρίου ότι τα βόρεια και τα ανατολικά προάστια του Selydove είναι αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές προελάσεις γύρω από το Selydove αφού οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιθέσεις στην πόλη από βόρεια, ανατολικά και νότια.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν επίσης διαφορετικούς τύπους συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW) για να αποτρέψουν τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης να επιχειρούν στο Selydove, κάτι που πιθανότατα διευκόλυνε τις πρόσφατες προόδους της Ρωσίας στην πόλη μαζί με ρωσικό πυροβολικό, αέρα και βόμβες ολίσθησης.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν αντεπίθεση στην κατεύθυνση Zaporizhia, έχουν ετοιμάσει πολλές νέες Ταξιαρχίες στην kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia βορειοανατολικά του Robotyne κοντά στη Novodanylivka.
Οι πρόσφατες ρωσικές νίκες στην κατεύθυνση της Zaporizhia θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να δίνει προτεραιότητα σε επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia στο εγγύς μέλλον…
Η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων «Dnepr» φέρεται να δημιούργησε αρκετές νέες ταξιαρχίες στην Περιφέρεια Kherson - συνορεύει νότια με Zaporizhia - και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εντείνουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της Zaporizhia εάν οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τόσο τις ουκρανικές εφεδρείες στην Περιφέρεια Kursk όσο και το ουκρανικό ηθικό σε άλλες τμήματα της πρώτης γραμμής.

 bankingnews.gr