Δημοσκόπηση Pulse...


 Σαφές προβάδισμα 14 μονάδων υπέρ ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ
, ενώ αποτυπώνει τη σκληρή «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση καταγράφει την πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μένει στην τρίτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ, καθώς η Τρικούπη φάινεται να κλειδώνει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

pulse-ektimisi.jpg.webp
pulse-ektimisi2.jpg.webp

Ειδικότερα, στην εκτίμηση αποτελέσματος, με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 30% στη ΝΔ (1,5 μονάδα πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών).
Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ που εκτοξεύεται στο 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,5%, η Λύση με 9%, η Πλεύση με 5%, η Νίκη με 4,5%, όσο και η Φωνή Λογικής.

Πρόθεση ψήφου

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24%.
Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Λύση με 7,5%, η Πλεύση με 4%.
Η γκρίζα ζώνη κινειται στο 19% (αναποφάσιστοι 15% και λευκό/άκυρο 4%).

pulse-prothesi.jpg.webp
pulse-prothesi1.jpg.webp

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Από τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά με 17% έναντι 10,5% του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στην αντιστροφή της εικόνας. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι στη δεύτερη θέση με 13% έναντι 10% του ΣΥΡΙΖΑ.

pulse-maxi-pasok-syriza.jpg.webp

Προβάδισμα Ανδρουλάκη, μάχη Δούκα -Διαμαντοπούλου για την δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ

Στις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, η Pulse έχει τέσσερις δεξαμενές ερωτηθέντων, που βγάζουν εντυπωσιακές απαντήσεις.

α_2.webp

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτές εκλογές του Ιουνίου του 2023, και στο ερώτημα ποιος προτιμάτε να εκλεγεί ανεξάρτητα από την ψήφο σας, το 31% λέει τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% απαντά τον Χάρη Δούκα, το 16% Άννα Διαμαντοπούλου, το 15% Παύλο Γερουλάνο, το 5% Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου το 3%.

1_31.webp

Σε αυτούς που ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2024 ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητα της ψήφου τους για πρόεδρο του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 31%.
Ωστόσο στη δεύτερη θέση περνά η Αννα Διαμαντοπούλου με 20% και ο Χάρης Δούκας έρχεται τρίτος με 17%, πολύ κοντά με τον Παύλο Γερουλάνο ο οποίος συγκεντρώνει 15%.
Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 3%.

2_24.webp

Στη δεξαμενή όσων προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, γίνεται μάχη Δούκα-Ανδρουλάκη για την πρώτη θέση: Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος με 26% με βραχεία κεφαλή από τον δήμαρχο Αθηναίων που συγκεντρώνει 25%. Άννα Διαμαντοπούλου με 18% και από κοντά Παύλος Γερουλάνος με 17% ακολουθούν, ενώ Ν. Γιαννακοπούλου και Μ. Κατρίνης συγκεντρώνουν από 3%.

3_14.webp

Τέλος, σε όσους σίγουρα ή μάλλον προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 27% ενώ στι δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 22% Δούκας και Διαμαντοπούλου. Στο16% ο Π. Γερουλάνος, στο 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 3% η Ν. Γιαννακοπούλου.

Ενας στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της πρότασης μομφής κατά Κασσελάκη

Η δημοσκόπηση της Pulse ρώτησε τους πολίτες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύνολο του δείγματος, το 512% απαντά ότι κρίνει αρνητικά όσα συνέβησαν, ενώ θετικά το 29%.

βν.webp

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 31% αξιολογεί θετικά όσα συνέβησαν στην ΚΕ έναντι 62% που απαντούν αρνητικά.bankingnews.gr

γν.webp