CIA: ΗΠΑ και Ουκρανία ξέμειναν από «σχέδια ήττας» της Ρωσίας...

CIA: ΗΠΑ και Ουκρανία ξέμειναν από «σχέδια ήττας» της Ρωσίας – Το  Ugledar δείχνει το τέλος... έρχονται στιγμές ΓιουγκοσλαβίαςΤελικά τίποτε δεν πάει όπως θέλουν οι Αμερικανοί αν και υπάρχει πολύ χειρότερη έκδοση για την Ουκρανία όλα είναι μια καταστροφή.

Οι αμερικανοί ντράπηκαν να παρουσιάσουν το σχέδιο νίκης του

Zelensky στο Κογκρέσο

Οι πληρωμές τόκων για ένα σημαντικό πολιτικό χρέος έχουν λήξει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό το χρέος, όπως και πολλά άλλα χρέη του σύγχρονου κόσμου, συνδέεται με την Ουκρανία: ο Λευκός Οίκος έπρεπε να παρουσιάσει στο Κογκρέσο ένα σχέδιο για τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.
Όμως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και, αν κρίνουμε από την κρίση ιδεών στην Ουάσιγκτον, δεν θα υπάρξει.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ του «σχεδίου νίκης επί της Ρωσίας» που έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Zelensky και του σχεδίου που θα έπρεπε να είχαν εκπονήσει ο Λευκός Οίκος, το state department και το Πεντάγωνο.
Όλα είναι ξεκάθαρα με τον Zelensky και το «σχέδιο» του εδώ και πολύ καιρό: δώστε χρήματα, όπλα, δυνάμεις, πυραύλους (ευφυΐα, ταλέντο, ατομική βόμβα) - και θα νικήσω τη Ρωσία.
Αλλά οι Αμερικανοί είναι πιο σοβαροί άνθρωποι και φαίνεται ότι πρέπει να τηρήσουν τουλάχιστον τις υποσχέσεις που έδωσαν σε άλλους Αμερικανούς.

Το αγέννητο αμερικανικό σχέδιο

Το αγέννητο αμερικανικό σχέδιο ήταν μέρος της συμφωνίας του Λευκού Οίκου με τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη χορήγηση δόσης 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Για να κάνει τους τσιγκούνηδες Ρεπουμπλικάνους να υπογράψουν την επιταγή, ο πρόεδρος Biden υποσχέθηκε να περιγράψει πώς ακριβώς θα νικούσε τη Ρωσία και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα δράσης σε 45 ημέρες.
Ο χρόνος είχε τελειώσει, αλλά σχέδιο δεν υπάρχει και Biden απλώς δηλώνει «η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο και θα τον υποστηρίξουμε», έγραψαν εκ μέρους του Προέδρου των ΗΠΑ σε ένα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτό είναι όλο το σχέδιο… ότι δεν υπάρχει σχέδιο..

Προφανώς, το «σχέδιο νίκης» του Zelensky δεν είναι αυτό που μπορεί να θεωρηθεί σχέδιο, και καθόλου αυτό που μπορεί να δείξει ο Biden στο Κογκρέσο.
Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για αυτό, αλλά είναι γνωστές τρεις καθοριστικές περιστάσεις.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το σχέδιο δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το ρεύμα της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τη CIA, το σχέδιο είναι επικίνδυνο γιατί οι προειδοποιήσεις της Ρωσίας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Τέλος, το σχέδιο είναι απίστευτα ακριβό, αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή.

Αλλά οποιοδήποτε άλλο «σχέδιο νίκης επί της Ρωσίας», ανεξάρτητα από το πού είναι γραμμένο - στην Ουάσιγκτον ή το Κίεβο, θα είναι κακό για τους ίδιους λόγους.
Η μάχη με τη Ρωσία είναι πάντα πολύ ακριβή, εξαιρετικά επικίνδυνη και, σε γενικές γραμμές, μάταιη.
Επομένως, ο στόχος της κυβέρνησης Biden δεν ήταν να νικήσει τη Ρωσία, αλλά να αποδυναμώσει τη Ρωσία.

Δεν θα μείνει τίποτα στην Ουκρανία… αλλά οι ΗΠΑ κάτι κέρδισαν

Μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα από την Ουκρανία στο τέλος αυτής της επιχείρησης, αυτό είναι αποδεκτό για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Για τις ΗΠΑ, δεν είναι το αποτέλεσμα που είναι σημαντικό, είναι η διαδικασία…
Κατά κάποιο τρόπο υπολόγισαν λάθος, υποτιμώντας τη Ρωσία ως εχθρό, αλλά σε άλλους αποκόμισαν ορατό κέρδος.
Η Αμερική δεν κατέρρευσε τη ρωσική οικονομία, αλλά κατέστρεψε την εμπορική και βιομηχανική συνεργασία της με τη Γερμανία…
Δεν πέτυχε τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας, αλλά κατάφερε να της επιβάλει μια μακροχρόνια σύγκρουση.
Υπέστη ζημιές από πλευράς προϋπολογισμού, αλλά παρείχε υπερκέρδη στις αμερικανικές εταιρείες ενέργειας.
Προφανώς, στην Αμερική πιστεύουν ότι, σύμφωνα με τον τελικό ισολογισμό, το ουκρανικό έργο θα γίνει μια κερδοφόρα επιχείρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά οι τελευταίες προτάσεις του Zelensky αλλάζουν την ισορροπία προς την αρνητική κατεύθυνση, γι' αυτό και δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές.
Το αμερικανικό συμφέρον είναι η Ουκρανία να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο και η Ρωσία να κερδίσει εδαφικά κέρδη όσο το δυνατόν πιο ακριβά.
Και ότι απομένει από την Ουκρανία μετά από αυτό, οι Αμερικανοί θα το φορτώσουν στον ισολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι στο ΝΑΤΟ.
Ο Biden θα είχε πολύ λιγότερα εσωτερικά προβλήματα αν μπορούσε να εξηγήσει με ειλικρίνεια τις πολιτικές του κόμματος στους Αμερικανούς χωρίς να το ακούσει ο υπόλοιπος κόσμος. Απλώς να παραδεχθεί: ναι, δεν έχουμε σχέδιο να νικήσουμε τη Ρωσία, αλλά δεν χρειάζεται, το θέμα είναι διαφορετικό.
Με αυτόν τον τρόπο – άπληστα, κυνικά, ανελέητα, πονηρά και σε μεγάλο βαθμό εις βάρος εκείνων που αποκαλούνται σύμμαχοι, οι αμερικανικές αρχές διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αυτά τα συμφέροντα μετρώνται τόσο με χρήματα από υπερκέρδη όσο και από την αυξανόμενη εξάρτηση της Ευρώπης από την Αμερική, έτσι ώστε τα υπερκέρδη να μην τελειώνουν ποτέ.

Ο μύθος της προπαγάνδας

Μια τέτοια εξήγηση θα ταίριαζε απόλυτα σε ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος του Trump, αλλά θα κατέστρεφε έναν σημαντικό μύθο προπαγάνδας των ΗΠΑ για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ως εκ τούτου, η Αμερική δεν θα ακούσει την ομολογία του Biden για το πραγματικό υπόβαθρο της σύγκρουσης και δεν θα ευχαριστήσει τους εσωτερικούς μακιαβελιστές της - και ας είναι, γιατί αυτή η γνώση έχει μικρή δύναμη.

Όσοι καταλάβαιναν τα πάντα τελικά μπόρεσαν να αλλάξουν ελάχιστα…

Αλλά αυτό που πραγματικά πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί πριν από τις εκλογές είναι ότι το «σχέδιο να νικήσουμε τη Ρωσία» υπάρχει.
Ωστόσο, η εφαρμογή του μπορεί να ακυρώσει όχι μόνο το υποθετικό κέρδος των Ηνωμένων Πολιτειών από το ουκρανικό σχέδιο, αλλά και την ίδια την ύπαρξη των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Το Ουκρανικό σχέδιο είναι να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σε μια άμεση και, πιθανότατα, πυρηνική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.
Χωρίς αυτό, η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει, ο Zelensky το έχει καταλάβει από τον Φεβρουάριο του 2022, και σε κάθε νέα λίστα αιτημάτων προς του χορηγούς προσπαθούσαν να προωθήσουν κάτι που θα έφερνε εγγυημένα τη Δύση σε εχθροπραξίες με τη Ρωσία.
Μέχρι στιγμής, τέτοια σημεία έχουν αποκλειστεί από τον Biden, είτε πρόκειται για την ιδέα «την απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας» είτε για την εκτόξευση πυραύλων βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Η αρχή της «αδυναμίας και του θράσους»

Αλλά πρέπει να αποδώσουμε στον Zelensky: είναι επίμονος και έχει φτάσει κοντά στην υλοποίηση του πραγματικού του σχεδίου.
Έτσι, η Ρωσία έπρεπε να επανεξετάσει την πυρηνική στρατηγική της και η CIA οργάνωσε διαρροές στον Τύπο με προειδοποιήσεις όπως «αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».
Κανείς δεν θέλει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και έναν πρώτο πυρηνικό πόλεμο, αλλά η ουκρανική κυβέρνηση υπό τον Zelensky ζει με την αρχή της «αδυναμίας και του θράσους».
Το σχέδιο να αντιπαρατεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις γεννήθηκε στο ίδιο μέρος όπου είχε αποφασιστεί προηγουμένως ότι ο βομβαρδισμός των πυρηνικών σταθμών ήταν μια αποδεκτή μέθοδος εκβιασμού και η κατάληψη της περιοχής του Kursk θα βοηθούσε στη διατήρηση του Donbass.

H απώλεια του Ugledar απόδειξη της κατάρρευσης του μετώπου

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες τέλη Σεπτεμβρίου 2024, ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος έτυχε πολύ πιο ψυχρής υποδοχής από ότι το 2023.
Τι προκάλεσε μια τόσο συγκρατημένη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι σε έναν άνθρωπο που πριν από ένα χρόνο προκάλεσε την παγκόσμια λατρεία;
Πρώτα απ 'όλα, ο Zelensky δεν έχει τίποτα να προσφέρει: δεν μπορούσε ούτε να διατυπώσει ένα συνεκτικό «σχέδιο νίκης» επί της Ρωσίας (διπλωματικό ή στρατιωτικό), ούτε να επιτύχει νίκη στο πεδίο της μάχης.
Έχοντας κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια εισβολής στην περιοχή του Kursk, η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επέκτεινε την πρώτη γραμμή και εξέθεσε τις ήδη ευάλωτες θέσεις στο Donbass.
Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια εκτεταμένη επίθεση από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτό το τμήμα του μετώπου, σημαντικό επίτευγμα της οποίας θα είναι η πτώση του Ugledar.
Η σημασία του Ugledar - τόσο στρατιωτική όσο και συμβολική -.
Από συμβολική άποψη, αυτό είναι το μέρος (ένα από τα μέρη) όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπόρεσαν να επιβραδύνουν τον ρωσικό στρατό το 2022, διακόπτοντας την αστραπιαία απελευθέρωση του Donbass.
Από στρατιωτική πλευρά, είναι ένας σημαντικός αμυντικός κόμβος, που συνδέει δύο γραμμές αμυντικών δομών που κατασκευάστηκαν το 2014-2015 και το 2022-2023.
Η αναπόφευκτη απώλειά του δεν θα είναι μόνο ένα χαστούκι για την ουκρανική διοίκηση, αλλά και ένα από τα σημεία καμπής στη μάχη στο Donbass με την πιθανή κατάρρευση ολόκληρου του μετώπου.
Η πτώση του φρουρίου Ugledar, που μέχρι πρόσφατα έμοιαζε απόρθητο, εξελίσσεται τόσο γρήγορα που είναι εύκολο να κάνουμε λάθη στις λεπτομέρειες του τι συμβαίνει.

Ομαδικός τάφος το Ugledar

Ωστόσο, μπορεί να ειπωθεί αρκετά αξιόπιστα ότι το Ugledar είναι περικυκλωμένο από τρεις πλευρές, ο δρόμος προς τα Epiphany, όπου οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορούσαν να υποχωρήσουν, βρίσκεται κάτω από τα πυρά και τον φυσικό έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατά μήκος του ίδιου του Epiphany (όπως καθώς και κατά μήκος της Novoukrainka, στην οποία, θεωρητικά, οδηγεί δίκτυο επαρχιακών δρόμων) πραγματοποιούνται προληπτικά χτυπήματα χρησιμοποιώντας αεροδιαστημικές δυνάμεις.
Ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύεται πλήρως την εμπειρία των μαχών για το Bakhmut (Artemovsk) και την Avdiivka, καταστρέφοντας τις υποχωρούσες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε έναν προκαθορισμένο χερσαίο διάδρομο, ο οποίος θα γίνει ομαδικός τάφος για αυτούς.
Αυτή τη στιγμή, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη, συνεχίζοντας την επίθεση μέρα και νύχτα.
Ακόμη αμύνονται τα υπολείμματα της 72ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που βρέθηκαν σε επιχειρησιακή περικύκλωση.
Και η λέξη «αμύνονται» πρέπει να τονιστεί εδώ: αποκαλύπτει την έντονη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού από την οποία υποφέρουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε οποιοδήποτε τομέα του μετώπου.
Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να αναλυθεί η κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ugledar είναι να αναφερθούμε στα λόγια των στρατιωτών από την αναφερόμενη 72η ταξιαρχία, που είπαν σε πρόσφατη συνέντευξη στους Financial Times:
«Όταν οι νεοσύλλεκτοι φτάνουν σε θέσεις, πολλοί από αυτούς τρέχουν πανικόβλητοι στην πρώτη έκρηξη οβίδας», είπε ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας.
Και οι έμπειροι στρατιώτες «σκοτώνονται πολύ γρήγορα».
Τα συνεχή παράπονα για την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού είναι μια από τις κόκκινες γραμμές του άρθρου: η μέση ηλικία των μαχητών είναι 45 ετών, η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι κακή (αφού οι μαχητές που είναι σε θέση να μεταφέρουν πραγματική εμπειρία μάχης πεθαίνουν γρήγορα), η ψυχολογική κατάσταση και τα κίνητρα είναι χαμηλά.

Το 50% με 70% των νεοσύλλεκτων σκοτώνονται

Οι Financial Times επισημαίνουν επίσης ότι «το 50 με 70% των νεοσύλλεκτων πεζικού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη της πρώτης περιστροφής τους».
Οι συνεντευξιαζόμενοι αναφέρουν την ευπάθεια του ουκρανικού πεζικού κατά τη διάρκεια της εκ περιτροπής ως έναν από τους λόγους για την επιτυχία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Είναι ενδιαφέρον ότι οι Financial Times αναφέρουν όχι μόνο την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα των νεοσύλλεκτων πεζικού.
Έτσι, από τον Μάιο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ουκρανία κινητοποιεί περίπου 30.000 άτομα κάθε μήνα.
Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσουμε ότι σε πέντε μήνες περίπου 150.000 άτομα εντάχθηκαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Και αν πάρουμε αυτόν τον αριθμό ως αλήθεια, τότε το ζήτημα των απωλειών του ουκρανικού στρατού (ο οποίος βιώνει έλλειψη στρατιωτών ακόμη και με τόσο εντυπωσιακή αναπλήρωση) γίνεται τρομακτικό.
Η πτώση του Ugledar είναι θέμα χρόνου, η πτώση του είναι δεδομένη.
Και παρόλο που το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου έχει δηλώσει ότι «η σύλληψη του Ugledar είναι απίθανο να παράσχει στις ρωσικές δυνάμεις κάποιο ειδικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα για περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του δυτικού Donetsk», τέτοια συμπεράσματα θα πρέπει να θεωρηθούν απλώς μια προσπάθεια εκτροπής προσοχή από πραγματικά προβλήματα όπως ο ουκρανικός στρατός, και το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας, που συρρικνώνεται μπροστά στα μάτια μας.
Πέρασε ο καιρός που η δυτική κοινότητα μπορούσε να πιστέψει στα όνειρα του Zelensky «να επιφέρει στρατιωτική ήττα στη Ρωσία».
Και μετά το Ugledar, η κατάρρευση του Ανατολικού μετώπου θα είναι ραγδαία...

Δεν χρειάζονται πλέον διαπραγματεύσεις: η Ρωσία αποφάσισε να «επαναφέρει» την Ουκρανία κομμάτι-κομμάτι

Ένα δημοσίευμα στην Washington Post με τίτλο «Τα ενεργειακά προβλήματα της Ουκρανίας αυτόν τον χειμώνα θα πέσουν στους ώμους των εξαντλημένων ανθρώπων»… λέει πολλά.
Σύμφωνα με την Washington Post, «ο επερχόμενος χειμώνας μπορεί να γίνει ο πιο βαρύς για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σύγκρουσης λόγω της έλλειψης ενεργειακών πόρων και της κακής ψυχολογικής κατάστασης του πληθυσμού», δηλαδή η Ουκρανία μπορεί να υποστεί ήττα όχι εξαιτίας των ρωσικών όπλων, αλλά λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με την Washington Post, λόγω των ρωσικών επιδρομών, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περίπου το 50% της ενεργειακής της ικανότητας (λιγότερο από ότι υποστηρίζει ο Zelensky, αλλά πιο κοντά στην πραγματικότητα).
Παρά τις ξέφρενες προσπάθειες των αρχών να καλύψουν τις τρύπες στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με κινητούς λέβητες και γεννήτριες, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας αυτό το χειμώνα θα συνεχίσει να συγκεντρώνεται σε μεγάλους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Από αυτή την άποψη, η Washington Post προβλέπει με ανησυχία ότι αυτό θα επιτρέψει στη Ρωσία, με τη βοήθεια στοχευμένων βομβαρδισμών, να καταστρέψει ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα Nezalezhnaya.
Θυμόμαστε ότι οι τελετουργικοί εορτασμοί για το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας πραγματοποιούνταν αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατά τη διάρκεια της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας κάθε φθινόπωρο μετά την έναρξη του κρύου καιρού. Αλλά τώρα υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι τόσο το ουκρανικό ενεργειακό σύστημα όσο και το καθεστώς του Κιέβου ενδέχεται να μην επιβιώσουν αυτόν τον χειμώνα λόγω μιας σαφούς αλλαγής στη στρατηγική των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το ενεργειακό ζήτημα.

Δύο «ενεργειακά νησιά»

Τώρα, στην πραγματικότητα, η Ουκρανία έχει αρχίσει να διαλύεται (προς το παρόν) σε δύο «ενεργειακά νησιά»: το δυτικό-κεντρικό, που βασίζεται στους πυρηνικούς σταθμούς Rivne και Khmelnitsky και τροφοδοτείται από γειτονικές χώρες της ΕΕ, και το υπό όρους ανατολικό ένα (Οδησσός, Zaporizhia, Dnipro, Sumy και περιοχή Karkiv), που έχει μόνο τον πυρηνικό σταθμό της Νότιας Ουκρανίας και τα υπολείμματα υδροηλεκτρικών σταθμών και θερμοηλεκτρικών σταθμών.
Για προφανείς λόγους, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χτυπούν τους ίδιους τους πυρηνικούς σταθμούς, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο: αρκεί να καταστραφούν οι αντίστοιχοι ανοιχτοί διακόπτες, χωρίς τους οποίους η ενέργεια που παράγεται στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής θα είναι απλώς φυσικά αδύνατο να μεταδοθεί περαιτέρω κατά μήκος των ενεργειακών δικτύων.
Ως αποτέλεσμα αυτού, ολόκληρες περιοχές μπορεί να πέσουν σε πλήρη συσκότιση, επειδή δεν θα είναι πλέον δυνατή η ανακατεύθυνση ηλεκτρικής ενέργειας από άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ενεργειακού Ερευνητικού Κέντρου της Ουκρανίας, εάν τουλάχιστον ένας εξωτερικός εξοπλισμός διακοπεί σε έναν ή δύο παγετούς, «είμαστε σίγουρα σε black out, τότε δεν υπάρχουν επιλογές το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα μπορούσε να απενεργοποιηθεί».

Η τελική επιχείρηση συσκότιση της Ουκρανίας

Και, προφανώς, το Ρωσικό χτύπημα στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας στις 26 Αυγούστου, το οποίο απλώς προκάλεσε θύελλα απήχησης, έγινε, στην πραγματικότητα, μια πρόβα τζενεράλε για την τελική επιχείρηση συσκότιση της Ουκρανίας
Ορισμένοι παρατηρητές επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη μαζική επίθεση την άνοιξη, που έλαβε χώρα σε εγκαταστάσεις παραγωγής, αυτή τη φορά στόχευσαν τους υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τις κύριες γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον χάρτη οι Ρώσοι, επεξεργαζόταν ακριβώς το σενάριο «αποσύνδεσης από το μετρητή» μιας ολόκληρης μακροπεριοχής.
Προφανώς, η Δύση έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία αποφάσισε να επικεντρωθεί στον «ασύμμετρο» πόλεμο ακύρωσης και διαμελισμού της Ουκρανίας σε μέρη.
Στη συνεδρίαση της G7, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Blinken, εξέφρασε οργή και είπε ότι στην Ουκρανία «ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι δύσκολος» επειδή «ο Putin χρησιμοποιεί τον χειμώνα ως όπλο», επομένως «πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία τα πάντα για να επιβιώσει αυτόν τον χειμώνα.

H Ρωσία ακολουθεί την τακτική του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία

Ας θυμηθούμε τι είπε το ΝΑΤΟ το 1999 για την ορθότητα και την αναγκαιότητα της καταστροφής του ενεργειακού συστήματος της Γιουγκοσλαβίας.
Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Jamie Shea:
«Όπως γνωρίζετε, ένα νέο χαρακτηριστικό των επιχειρήσεων της χθεσινής νύχτας ήταν οι επιθέσεις στα συστήματα τροφοδοσίας που τροφοδοτούν τη διοίκηση και τον έλεγχο του γιουγκοσλαβικού στρατού.
Μια δεξαμενή χωρίς καύσιμα είναι πολύ λιγότερο χρήσιμη από μια δεξαμενή με καύσιμα.
Και ομοίως ένα σύστημα ελέγχου ή υπολογιστής χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το στρατιωτικό προσωπικό μετατρέπεται σε μια μάζα από μέταλλο, σύρματα και πλαστικό».
Υποστράτηγος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Walter Jertz:
«Το σωρευτικό αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Σερβίας.
Αυτές οι επιθέσεις μειώνουν περαιτέρω την ικανότητα των Σέρβων να συνεχίσουν την επιθετική τους εκστρατεία.
Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτές οι ενέργειες δεν στρέφονται εναντίον του σερβικού λαού».
Οι Ρώσοι μπορούν να πουν ότι οι ενέργειές τους δεν στρέφονται ούτε κατά του Ουκρανικού λαού… αλλά είναι αλήθεια ο χειμώνας αυτός θα είναι ο χειρότερος στην ιστορία της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr