Ο Σ.Κασσελάκης έκανε «πίσω» και τώρα δεν δέχεται εσωκομματικές εκλογές...

 Ο Σ.Κασσελάκης αρνείται να αναμετρηθεί με τον Π.Πολάκη: Έκανε «πίσω» και τώρα δεν δέχεται εσωκομματικές εκλογέςΟ Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει την ανοιχτή αναμέτρηση με τον Παύλο Πολάκη, αρνούμενος την πρόταση για εσωκομματικές εκλογές που πρότειναν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το αίτημα του Π.Πολάκη, της Όλγας Γεροβασίλη και του

Θανάση Θεοχαρόπουλου για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Σ.Κασσελάκης έκανε πίσω και έθεσε όρους, ζητώντας δέσμευση πως τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν θα αποχωρήσουν.

Σε αντίθεση με την καθαρή στάση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τόνισε πως το πρόβλημα βρίσκεται στην ηγεσία και ότι η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών είναι η μόνη λύση, ο Σ.Κασσελάκης εμφανίζεται διστακτικός, θεωρώντας πως μια πρόταση μομφής θα «τραυματίσει» το κόμμα.

Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης επέμεινε πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μομφής αν δεν υπάρξει συμφωνία για εκλογές, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως σωστή πρακτική.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε την αδυναμία της ηγεσίας να διαχειριστεί την κατάσταση, τονίζοντας ότι η διάλυση του κόμματος έχει έρθει εξαιτίας της πολιτικής του Στέφανου Κασσελάκη.

Παρά την ένταση και τις σαφείς θέσεις πολλών μελών για ανάγκη εκλογών, ο Κασσελάκης και οι συνεργάτες του επιλέγουν να αποφύγουν τη δημοκρατική διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, προκαλώντας μεγαλύτερη αβεβαιότητα εντός του κόμματος.

Ο Παύλος Πολάκης ήταν ξεκάθαρος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ζητώντας άμεσα κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, κάτι που υποστήριξαν και η Όλγα Γεροβασίλη και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η επιμονή της πλευράς Κασσελάκη να μην προχωρήσει σε εκλογές αποδυναμώνει το κόμμα, με αρκετά στελέχη να εκφράζουν φόβους για την κατεύθυνση που έχει πάρει η ηγεσία. Παρά τις πιέσεις, ο Κασσελάκης παραμένει αδιάλλακτος, αναγκάζοντας τους επικριτές του να σκέφτονται ακόμα και την πρόταση μομφής ως εναλλακτική λύση.

pronews.gr