Τιμωρήθηκε με έξι μήνες παύσης καθηκόντων ο Απόστολος Λύτρας...


 Τη δικηγορική του ταυτότητα θα πρέπει να παραδώσει ο Απόστολος Λύτρας, καθώς τιμωρήθηκε με έξι μήνες παύσης καθηκόντων και δεν θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του.

Μπορεί λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του να άσκησε τα

δικηγορικά του καθήκοντα για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει παύση των καθηκόντων του για έξι μήνες.

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος αναμένεται να κάνει έφεση επί της απόφασης στον Άρειο Πάγο ώστε σε δεύτερο βαθμό να ακυρωθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας πριν από μερικές ημέρες είχε την πρώτη του συνάντηση με την εν διαστάσει σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου. Οι δυο τους βρέθηκαν στη συνεδρίαση του πειθαρχικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όμως δεν μίλησαν μεταξύ τους καθόλου, παρά μόνο για τα διαδικαστικά.

Αρχικά, κατέθεσε ως μάρτυρας η Σοφία Πολυζωγοπούλου και στη συνέχεια ο κ. Λύτρας. Η πρώην σύζυγός του ποινικολόγου ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένη πως η ψυχολογία της είναι άσχημη ακόμα και πως το μόνο που θέλει είναι να μεγαλώσει σωστά το παιδί της.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, τέθηκε το ζήτημα ο δικηγόρος να παυθεί από τα καθήκοντά του και τελικά σήμερα ανακοινώθηκε η ποινή.

olympia.gr