Σύμβουλος Ερντογάν: Το Ισραήλ σχεδιάζει επίθεση στην Τουρκία...

 

Ο Γιγκίτ Μπουλούτ προειδοποιεί για την επικείμενη ισραηλινή δράση και προτρέπει τους Τούρκους να είναι σε εγρήγορση.

Το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία, ισχυρίζεται ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλεί τους Τούρκους

να «ανοίξουν τα μάτια τους», αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό site T24.

Σύμφωνα με τον Γιγκίτ Μπουλούτ/ Yigit Bulut, ο οποίος, εκτός από κύριος σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής της Προεδρίας, «το Ισραήλ θα επιτεθεί σύντομα στο τέμενος Αλ Άκσα και σε άλλους ιερούς τόπους».

«Μετά από αυτό, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρόεδρος μας, στόχος θα είναι η πατρίδα της Τουρκίας», επισημαίνει ο Μπουλούτ.

 «Παρακαλώ, ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Πριν από 100 χρόνια η Δύση ενώθηκε και επιτέθηκε στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως υπεργολάβο. 100 χρόνια μετά, έρχεται η ίδια επίθεση, μόνο που αυτή τη φορά ο υπεργολάβος είναι το Ισραήλ», προσθέτει ο σύμβουλος και καλεί «εκείνοι που κοιμούνται, να ξυπνήσουν».

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπουλούτ χαρακτήρισε την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στον όμιλο BRICS των αναδυόμενων οικονομιών της αγοράς «το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Δημοκρατίας».

«Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να είναι σύμμαχος με τη βία, που είναι ανεπιθύμητη από τη Δύση, η οποία κρατά μετανάστες και την οποία η Αμερική δεν μπορεί να δεχτεί. Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο», είπε ο Μπουλούτ.

Μάλιστα αναφερόμενος στη συσσώρευση αμερικανικού και βρετανικού στρατού στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η συσσώρευση των ΗΠΑ στις βάσεις της Ελλάδας, της ελληνικής Κύπρου και στις αγγλικές βάσεις προφανώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΑΖΑ!».

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις

Οι δηλώσεις του Γιγκίτ Μπουλούτ προκάλεσαν διαμάχη στα κοινωνικά δίκτυα. Το μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Μουτζαχίτ Μπιριντζί  έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ποιος είσαι; Είσαι Υπουργός Άμυνας; Είσαι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος; Είσαι ο Αντιπρόεδρος; Με ποια νοοτροπία κάνεις τη δήλωση που δημιουργεί τέτοια φασαρία στον τομέα του εξωτερικής πολιτικής, παρόλο που δεν είσαι ικανός, παρόλο που δεν είσαι στον χώρο και υπάρχουν θέματα που δεν καταλαβαίνεις;».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ