Ο Τζέι Ντι Βανς κάλεσε τον Τ.Μπάιντεν να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία...

 Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς κάλεσε τον Τ.Μπάιντεν να παραιτηθεί άμεσα από την προεδρία: «Είναι επικίνδυνος»Ο γερουσιαστής του Οχάιο και υποψήφιος αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικανούς Τζέι Ντι Βανς κάλεσε πριν λίγο τον πρόεδρο Τ.Μπάντεν να παραιτηθεί από την προεδρία των ΗΠΑ λόγω διανοητικής αδυναμίας.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος πριν λίγο τον Μπάιντεν να παραιτηθεί όχι απλώς από υποψήφιος, αλλά και από πρόεδρος των ΗΠΑ άμεσα, λόγω «διανοητικής ανεπάρκειας».

«Όλοι όσοι καλούν τον Τζο Μπάιντεν απλώς να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές χωρίς επίσης να τον καλούν να παραιτηθεί από την προεδρία επιδίδονται σε ένα παράλογο επίπεδο κυνισμού. Αν δεν μπορείς να κατέβεις στις εκλογές, δεν μπορείς να υπηρετήσεις την χώρα σου, άρα είσαι ανεπαρκής κι επικίνδυνος. Θα πρέπει να παραιτηθεί τώρα».

Είναι η πρώτη φορά μετά από την παραίτηση του Ρ.Νίξον που τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Οι ανεπίσημες συζητήσεις για το πώς θα διεξαγόταν μια μάχη για την αντικατάσταση του Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου μαίνονται εδώ και εβδομάδες στο παρασκήνιο και φαινόταν να τον έχουν πείσει, αλλά ο γέρο-Τζο, αντέχει ακόμα!

Η κατάσταση είναι τραγελαφική στο πολιτικό σκηνικό, όπου ο μεν πρόεδρος μπορεί και να μην ξέρει καν που είναι το στυλό για να υπογράψει την παραίτησή του, είναι βέβαιο ότι είναι επικίνδυνο να κρατά το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά, αλλά αυτοί που τον «καθαρίζουν» δηλαδή το διευθυντήριο των Δημοκρατικών δεν έχουν καταλήξει σρο πρόσωπο αυτού που θα τον αντικαταστήσει.

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αντιπρόεδρος Κ.Χάρις έχει την εύνοια του «σκληρού πυρήνα» των Δημοκρατικών το ότι θα μπει στην μάχη δυνατά χτυπώντας τον Ντόναλντ Τραμπ στα σημεία που πονάει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος (ρατσισμός, γυναικεία δικαιώματα) ακούγονται ως «ανέκδοτα» για μία πολιτικό που ήταν εξαφανισμένη επί τέσσερα χρόνια.

Πολλά μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο που έχουν ζητήσει να φύγει ο Μπάιντεν αρνήθηκαν την Παρασκευή όταν ρωτήθηκαν από το CNN αν είναι έτοιμοι να πουν ότι θέλουν να είναι υποψήφια η Χάρις.

Με 110 ημέρες μέχρι τις εκλογές και πολύ λιγότερο από το Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, σε κάποιους φαίνεται χαμένη υπόθεση….

pronews.gr