«Ελληνικά στοιχεία» χτύπησαν τουρκικό ψαράδικο στη «Γαλάζια Πατρίδα», λένε οι Τούρκοι...

 

«Ελληνικά στοιχεία» προκάλεσαν ζημιές σε ψαράδικο σκάφος στα ανοιχτά της Ίμβρου, στα Δαρδανέλια, όπως ανέφερε ο ψαράς  Ιλκέρ Οζντεμίρ: «Είμαστε 4 μίλια μακριά από τη βραχονησίδα Ζουράφα  (Λαδοξέρα). Είμαστε στη Γαλάζια Πατρίδα, είμαστε σε διεθνή

ύδατα. Ήρθαν, δεν μπορούσαν να το χωνέψουν, μας πυροβόλησαν ». δήλωσε σύμφωνα με τα τουρκικά media.

Η βάρκα ενός ψαρά που ψάρευε στα ανοιχτά της Ίμβρου υπέστη ζημιές από ελληνικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ο Ιλκέρ Οζντεμίρ πήγε στην ακτή των βραχονησίδων Ζουράφα για να ψαρέψει με το 12μετρο σκάφος του που ονομάζεται «Kızıl Elma».

Εν τω μεταξύ, ελληνικά στοιχεία χτύπησαν με δικά τους σκάφη το σκάφος του Οζντεμίρ και του προκάλεσαν ζημιές.

Ο Οζντεμίρ και ο γιος του Εφέ Οζντεμίρ, που ήταν μαζί του, κάλεσαν τη γραμμή έκτακτης ανάγκης υγείας 112 και ανέφεραν την κατάσταση. Στη συνέχεια, 3 σκάφη που συνδέονται με τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος απεστάλησαν στην περιοχή.

Η βάρκα άρχισε να παίρνει νερά

Όπως αναφέρεται, ο Οζντεμίρ και ο γιος του προσπάθησαν να εκκενώσουν το νερό στο σκάφος, το οποίο άρχισε σιγά σιγά να παίρνει νερό λόγω της πρόσκρουσης.

Ομάδες του Λιμενικού Σώματος ήρθαν στην περιοχή και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον Οζντεμίρ και τον γιο του, οι οποίοι τραυματίστηκαν από τα σπασμένα τζάμια στο σκάφος.

Στη συνέχεια, το σκάφος υποστηρίχτηκε από 2 σκάφη της ακτοφυλακής και ξεκίνησε προς το λιμάνι Kaleköy της Ίμβρου.

«Ήρθαν δεν μπορούσαν να μας σταματήσουν, μας χτύπησαν»

Ο ψαράς Οζντεμίρ, στο βίντεο που μοιράστηκε για το περιστατικό, είπε: «Το ελληνικό σκάφος χτύπησε το σκάφος μας. Το σκάφος μας δεν βάζει τώρα νερό σε αυτή την κατάσταση. Δόξα στον Αλλάχ, είμαστε 4 μίλια μακριά από τη βραχονησίδα Ζουράφα. Εμείς βρισκόμαστε στη Γαλάζια Πατρίδα, ήρθαν, δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν, μας χτύπησαν.  Ενώ ερχότανε η ομάδα μας γύρισαν  και τράπηκαν σε φυγή. Δυστυχώς το σκάφος μας χτυπήθηκε και δεν μπορούμε να κινηθούμε», είπε.

«Δυστυχώς, το σκάφος μας χτυπήθηκε και δεν μπορούμε να κινηθούμε», είπε.

The Hellenic Information Team