Κάηκε η παλιά εβραϊκή γειτονιά στο Κάιρο- νεκροί και τραυματίες...

 

4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σήμερα (Σάββατο) στην εβραϊκή συνοικία του Καΐρου, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Οι Δυνάμεις Πολιτικής Άμυνας απάντησαν άμεσα στη μεγάλη

πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια σειρά από καταστήματα στην εβραϊκή συνοικία στο Muski (κεντρικό Κάιρο) για να ελέγξουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικές ιδιοκτησίες.

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε μια ιδιοκτησία που περιείχε κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών και επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους και τα γειτονικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών, προκαλώντας ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων λιρών.

Ενώ η αιγυπτιακή εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ο κυβερνήτης του Καΐρου, Ιμπραχίμ Σαμπέρ, ανακοίνωσε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η διάσημη αιγυπτιακή γειτονιά στο κέντρο του Καΐρου πήρε το όνομά της από τους Εβραίους τεχνίτες και εμπόρους που ζούσαν εδώ μέχρι τη δεκαετία του 1950 και παρήγαγαν χρυσό, ασήμι, παπούτσια, υφάσματα και πολλά άλλα. Η γειτονιά εξακολουθεί να φιλοξενεί πολλά καταστήματα.

Asharq al-Awsat

The Hellenic Information Team