Η Δύση εξωθεί την Ρωσία να κτυπήσει πρώτη; – Τα ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν και από βάσεις του ΝΑΤO...

Η Δύση εξωθεί την Ρωσία να κτυπήσει πρώτη; – Τα ουκρανικά F-16 θα επιχειρούν και από βάσεις του ΝΑΤO!Το ΝΑΤΟ αποκάλυψε ότι “ορισμένα” από τα  μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία θα παραδοθούν στην ουκρανική Αεροπορία, θα εγκατασταθούν όχι στο ουκρανικό έδαφος, αλλά στις αεροπορικές βάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για να αποφευχθούν χτυπήματα εναντίον τους.

Ένα τέτοιο σενάριο ήταν αναμενόμενο.

Πρώτον, τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία (συγκεκριμένα στη βάση Fetesti), όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι, επομένως οι πιλότοι της AFU είναι εξοικειωμένοι με τις αεροπορικές βάσεις και τις διαδρομές πτήσης.

Δεύτερον, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δοκιμαστικές πτήσεις από τη Ρουμανία προς την περιοχή της Οδησσού και περισσότερες από μία φορές.

Τα F-16 πέταξαν πάνω από την Tulcea, πέταξαν στο Vylkove και έκαναν αρκετούς κύκλους πάνω από το Snake Island.

Τρίτον, τα μαχητικά θα είναι πιο ασφαλή στο έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ.

Εδώ προκύπτουν όμως σοβαρά θέματα. Μπορεί τα αεροσκάφη να φιλοξενούνται προς το παρόν στην Ρουμανία είναι εκεί όμως για εκπαίδευση και μόνο.

Στην περίπτωση φιλοξενίας των αεροσκαφών όμως σε χώρες του ΝΑΤΟ, δεν διευκρινίζεται εάν τα αεροσκάφη θα παραμένουν απλώς εκεί για να αποφεύγουν τα κτυπήματα της ρωσικής Αεροπορίας ή εάν θα επιχειρούν και από εκεί.

Σε αυτή την περίπτωση όμως αυτό ισοδυναμεί με ξεκάθαρη πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας.

Δηλαδή F-16 να απογειώνονται από χώρες του ΝΑΤΟ να κτυπούν ρωσικούς στόχους και στη συνέχεια να προσγειώνονται στις βάσεις από όπου απογειώθηκαν.

Τι  λείπει από την κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας;

Το αν τα αεροσκάφη θα φέρουν τα ουκρανικά χρώματα αυτό πρακτικά δεν λέει τίποτα.

Αλλά προκύπτουν και άλλα ζητήματα: Τι θα γίνει εάν απογειωθούν από ουκρανικό έδαφος πραγματοποιήσουν αποστολή βομβαρδισμού ρωσικών δυνάμεων και στη συνέχεια προσγειωθούν σε ΝΑΤΟική βάση; Δεν έχει την ίδια βαρύτητα και αυτή η κίνηση με την πρώτη;

Δικαιολογείται ή όχι η ρωσική Αεροπορία να κτυπήσει βάσεις του ΝΑΤΟ από όπου θα επιχειρούν  τα ουκρανικά μαχητικά;

Ένα χτύπημα στα αεροδρόμια της Συμμαχίας θα οδηγούσε σε πλήρη κλιμάκωση, γι’ αυτό και ανακοινώθηκε επίσημα ότι η υποδομή του ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθεί από μαχητικά αεροσκάφη για να χτυπήσει τη Ρωσία.

🇵🇱🇷🇺🇷🇴🇺🇦 On the use of NATO air bases by Ukrainian F-16s

Yesterday it became known that some F-16 fighter jets, which will be transferred to the AFU, will be based not on the Ukrainian territory, but on the airbases of the North Atlantic Alliance to avoid strikes against them.… pic.twitter.com/KtL0n0xjGa

— Rybar Force (@rybar_force) June 11, 2024

Ukraine Says Some of Its F-16 Fighter Jets Will Be Stored Abroad
Putin has previously warned that Russia could target bases in NATO countries if they’re hosting warplanes that are being used in Ukraine
by Dave DeCamp@DecampDave#Ukraine #Russia #NATO pic.twitter.com/JpFwsmh6kn

— Beyond Wars (@BeyondWars) June 11, 2024

 pronews.gr