Στο κατώφλι των BRICS και η Βενεζουέλα...

Nέα παγκόσμια τάξη - Στο κατώφλι των BRICS και η Βενεζουέλα, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα καυσίμων στον κόσμο Συνεχίζεται η διεύρυνση των BRICS, καθώς η Βενεζουέλα βρίσκεται στο κατώφλι της ένταξης στην ομάδα των κρατών και δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τα καύσιμα και τους ορυκτούς πόρους

της στους μελλοντικούς εταίρους, δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της χώρας Delcy Rodriguez, κατά την ομιλία της σε διεθνές οικονομικό σεμινάριο στο Καράκας, το οποίο μεταδόθηκε από τη Venezolana de Television.
"Σε αυτόν τον νέο κόσμο, η Βενεζουέλα βρίσκεται στο κατώφλι της ένταξης στην ομάδα των εθνών BRICS με τους πόρους της", δήλωσε η Rodriguez προσθέτοντας ότι η χώρα της διαθέτει "τα μεγαλύτερα κοιτάσματα καυσίμων στον κόσμο".
"Με καθημερινή παραγωγή τριών εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, τα αποθέματά μας θα είναι αρκετά για σχεδόν τρεις αιώνες", τόνισε, όπως μεταδίδει το TASS.

Νέα παγκόσμια τάξη

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Βενεζουέλα διαθέτει επίσης τα τέταρτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, τα οποία βρίσκονται τώρα σε διαδικασία πιστοποίησης.
Επιπλέον, η χώρα διαθέτει κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα, χρυσού και διαμαντιών, δήλωσε η Rodriguez.
"Το σημείο καμπής για τη δημιουργία της νέας παγκόσμιας τάξης έχει φτάσει και θέλουμε να δούμε τη Βενεζουέλα να γίνεται μέρος της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητας", υπογράμμισε.

Δεκτή στους BRICS η Ταϊλάνδη - Τον Οκτώβριο 2024 η έγκριση της ένταξης

Εν τω μεταξύ, δεκτή στους κόλπους των BRICS αναμένεται να γίνει η Ταϊλάνδη στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 22 με 24 Οκτωβρίου στο Kazan της Ρωσίας.
Όπως δήλωσε ο Nikondet Phalangkun, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, η Ταϊλάνδη αναμένει να λάβει έγκριση της αίτησής της για ένταξη στους BRICS στη Σύνοδο Κορυφής στο Kazan.
«Αναμένουμε να λάβουμε θετικά σχόλια και να γίνουμε δεκτοί στους BRICS στην επόμενη σύνοδο κορυφής BRICS, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 22-24 Οκτωβρίου.
Η Ταϊλάνδη θα συμμετάσχει σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής» υπογράμμισε ο Nikondet Phalangkun.
Σημειώνεται πως από την 1η Ιανουαρίου του 2024 εντάχθηκαν στους BRICS πέντε ακόμα μέλη, και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία, τα οποία προστίθενται στα ιδρυτικά μέλη (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

www.bankingnews.gr