Νταγκεστάν: Διαψεύδουν οι Ρώσοι την ύπαρξη ομήρων σε Ορθόδοξη εκκλησία...


 Πυροβολισμοί σε Makhachkala και Derbent. Το κύριο πράγμα για αυτή τη στιγμή:

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς άρχισαν να εμφανίζονται πιο κοντά στις 19:00 ώρα Μόσχας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν ανέφερε αρχικά ότι στο Derbent άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον συναγωγής και εκκλησίας με αυτόματα όπλα.

Ο επικεφαλής του Derbent ανέφερε ότι μετά την επίθεση στην Ορθόδοξη εκκλησία και τη συναγωγή, ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι μια θέση της τροχαίας στη Μαχατσκάλα δέχθηκε πυρά.

Έχει εισαχθεί καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Νταγκεστάν, βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα για την έρευνα και την εξουδετέρωση των πυροβολητών, ανέφερε η NAC.

Στοιχεία για απώλειες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας: έξι αξιωματικοί επιβολής του νόμου σκοτώθηκαν, 12 τραυματίστηκαν, ανέφερε το περιφερειακό Υπουργείο Εσωτερικών στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για απώλειες αμάχων, ένας ιερέας σκοτώθηκε στο Derbent και ένας φύλακας της εκκλησίας σκοτώθηκε στη Makhachkala. Επιπλέον, ένας φύλακας συναγωγής πέθανε στο Derbent.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, δύο μαχητές εξοντώθηκαν.

Στη Μαχατσκάλα ακούγονται περιοδικά εκρήξεις πολυβόλων, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti. Η κατάσταση είναι ίδια στο Derbent.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν διέψευσε τις πληροφορίες του RIA Novosti ότι υπήρχαν όμηροι σε εκκλησία στη Μαχατσκάλα (ορισμένα μέσα ενημέρωσης και κανάλια Telegram έγραψαν σχετικά).

 olympia.gr