Ο Φαρατζ και οι θέσεις του για τον πολεμο στην Ουκρανια...


 Ο Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται πλέον δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, αλλά κατηγορείται για το ότι “επαναλαμβάνει την αποτρόπαια δικαιολογία του Πούτιν” σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του κόμματος Reform, η Δύση φέρει ευθύνη

για τη ρωσική εισβολή, καθώς ισχυρίζεται πως η ΝΑΤΟ και η ΕΕ “προκάλεσαν” τον Πούτιν. Ο Φάρατζ εξέφρασε επίσης την “θετική” του άποψη για τον Πούτιν ως πολιτική προσωπικότητα, αλλά δήλωσε πως δεν του αρέσει ως χαρακτήρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, James Cleverly, κατηγόρησε τον Φάρατζ για το ότι “επαναλαμβάνει την αποτρόπαια δικαιολογία του Πούτιν για τη βάναυση εισβολή στην Ουκρανία”.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ απάντησε στους επικριτές του πως είναι ένας από τους λίγους που είναι συνεπείς και ειλικρινείς σχετικά με τον πόλεμο με τη Ρωσία και πως η ΕΕ ήταν λάθος που διευρύνθηκε προς τα ανατολικά.

Ο εκρηκτικός Βρετανός πολιτικός κατηγορήθηκε επίσης από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Lord Robertson, για το ότι “επαναλαμβάνει την γραμμή του Κρεμλίνου” και δημιουργεί νέες δικαιολογίες για την βάναυση, αναίτια επίθεση στην Ουκρανία.

Ο νέος διεκδικητής της εξουσίας πάντως, δεν έχει αλλάξει καθόλου την γραμμή του στο ουκρανικό, παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μεγάλες πιθανότητες να καταστεί αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές. Σε αντίθεση με άλλες πολιτικές προσωπικότητες όπως η Μελόνι, η οποία ταυτίζεται πλέον με τις ΗΠΑ σε μία σειρά από υποθέσεις, όπως το ουκρανικό.

 olympia.gr