Ν.Μηταράκης: Άνοιξε θέμα για κεντροδεξιό ΠτΔ μόλις ολοκληρωθεί η θητεία της Κ.Σακελλαροπούλου...

Ν.Μηταράκης: Άνοιξε θέμα για κεντροδεξιό ΠτΔ μόλις ολοκληρωθεί η θητεία της Κ.Σακελλαροπούλου! Ο Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (16/6) μίλησε αρκετά ζητήματά αλλά ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι άνοιξε θέμα

εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από κάποιο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, για να διαδεχθεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έτσι απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

Θυμίζουμε ότι ο Κ.Μητσοτάκης είχε δώσει ένα πρώτο σινιάλο στήριξης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για δεύτερη πενταετία στην Ηρώδου Αττικού ο οποίος λίγο πριν τις ευρωεκλογές είχε κάνει επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους αλλά κανείς πλέον δεν ξέρει αν ισχύει πλέον η δέσμευση.

Μερικές ώρες μετά τη μεταξύ τους συζήτηση για τις ευρωεκλογές δημοσιοποιήθηκε συνέντευξη του Πρωθυπουργού μέσα από την οποία άνοιξε ουσιαστικά δρόμο στη δεύτερη θητεία της.

«Εχω μια πολύ καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θεωρώ ότι επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά της και θα παραμείνω σε αυτό» είπε . Κλείνοντας την κουβέντα με την αποστροφή «νομίζω ότι μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας» υποστήριξε ότι δεν έχει κάνει καμία βολιδοσκόπηση προσώπων για τη διαδοχή, ενόσω το περιβάλλον της Προέδρου, αποφεύγοντας τις σχετικές συζητήσεις, δείχνει προς την πλευρά του Μαξίμου.

Οι σημερινές δηλώσεις όμως του Ν.Μηταράκη σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δείχνουν να είναι τα «καμπανάκια» για τον Κ.Μητσοτάκη αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα τα ακούσει.

pronews.gr