Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal...

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με  Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά  για να μην συμβεί» Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας συνεχίζει την προπαγάνδα του τρόμου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέβασε στο X, μια ανάρτηση στην οποία τοποθετεί την Αθήνα ανάμεσα στους στόχους του ρωσικού πυραύλου Kh-47M2 Kinzhal, με την ένδειξη ότι το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα μπορεί να κτυπήσει την ελληνική πρωτεύουσα σε 10 λεπτά εάν εκτοξευθεί από την Ρωσία.

Κάθε χώρα εκτιμά την αξία της προστασίας των ανθρώπινων ζωών. Ωστόσο ο ρωσικός τρόμος δεν γνωρίζει σύνορα.

Ο πόλεμος μπορεί να φαίνεται μακριά, από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά δεν είναι πιο μακριά από την εμβέλεια των πυραύλων Kinzhal”, αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ζελένσκι, έχοντας παράλληλα ένα χάρτη όπου σημειώνεται η Αθήνα ανάμεσα στους στόχους του Kinzhal.

Every country values the principle of protecting lives.

However, 🇷🇺 terror knows no borders. The war may seem too far away to most European capitals, but it is not farther than the range of #Kinzhal missiles. pic.twitter.com/TSlo2yCtn9

— MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) May 8, 2024

Βέβαια η ανάρτησή του ουκρανικού υπουργείου δεν σκοπεύει ούτε στην προστασία των Ευρωπαίων ούτε της Αθήνας βέβαια. Αυτό που τους απασχολεί είναι ο εφοδιασμός τους με νέους α/α πυραύλους και από την Ελλάδα.

Και η ανάρτηση συνεχίζει λέγοντας:

Η ενίσχυση των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας θα συνεισφέρει επίσης στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η Ουκρανία έχει παραλάβει πολλά α/α συστήματα για την προστασία των Ευρωπαίων και του κοινού ουρανού.”

Strengthening the air defense in🇺🇦 would also contribute to the European security.

It's high time #Ukraine was provided with more air defense systems to protect people in Europe and the shared sky.#PatriotsSaveLives

— MFA of Ukraine 🇺🇦 (@MFA_Ukraine) May 8, 2024

Η φράση βέβαια του “κοινού ουρανού” μόνο τυχαία δεν είναι καθώς το Κίεβο επιχειρεί να εμφανίσει ε΄να κοινό μέτωπο κατά της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΕ ότι θα διαθέσει τα κατασχεμένα 300 δισ. ευρώ της Ρωσίας για τη στήριξη της ανάκαμψης και των στρατιωτικών αναγκών της Ουκρανίας και την δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι «Με τα χρήματα αυτά η Ουκρανία και όλη η Ευρώπη θα γίνει ένα πιο ασφαλές μέρος για να ζεις» η Ρωσία κήρυξε πυρηνικό συναγερμό.

Ο συναγερμός αφορά τα πυρηνικά όπλα της Δυτικής και Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και αφορά κυρίως την φόρτωση πυρηνικών κεφαλών σε μαχητικά αεροσκάφη υποστρατηγικά μαχητικά Su-34 και στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M και σε υπερ-υπερηχητικά βλήματα Kh-47M2 Kinzhal, αλλά και τα βλήματα Iskander-M που έχουν μεταφερθεί στην Λευκορωσία και μπορούν να πλήξουν σε ελάχιστα λεπτά την Βαρσοβία και το Βερολίνο και κατά το Κίεβο και την Αθήνα. 

pronews.gr