«The Sun»: Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να ισοπεδώσουν την αγαπημένη γέφυρα του Πούτιν...

 «Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι θα κατεδαφίσουν την αγαπημένη γέφυρα του Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, έχοντας στη διάθεσή τους περίπου 100 ημέρες για να κάνουν το σχεδόν αδύνατο».

 Ένα τεράστιο χτύπημα στη δομή των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με πυραύλους Storm Shadow, θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη και νεοαφιχθέντα F-16 θα μπορούσαν να κόψουν οριστικά τη μοναδική χερσαία γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία, είπε ένας ειδικός όπλων στη The Sun.

Για τον Πούτιν, η γέφυρα της Κριμαίας ή του Κερτς, μήκους 19 χιλιομέτρων, την οποία κήρυξε «θαύμα» με την ολοκλήρωσή της, είναι «ένα ορατό σύμβολο του υποτιθέμενου θριάμβου του στην «επιστροφή» της Κριμαίας στην πατρίδα του», γράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα κομμάτι της γέφυρας κατεδαφίστηκε μετά το ουκρανικό χτύπημα το 2022

Για την Ουκρανία, είναι ο νούμερο ένα στόχος – «μια μεγαλειώδης επίδειξη της 10χρονης ρωσικής κατοχής».

Η καταστροφή της θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τη νίκη στον πόλεμο της Μαύρης Θάλασσας αποκόπτοντας μια βασική διαδρομή για τις ρωσικές στρατιωτικές προμήθειες και πνίγοντας την πολεμική μηχανή του Πούτιν.

Ο Μπράιαν Κλαρκ, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Χάντσον και διευθυντής του Κέντρου Αμυντικών Εννοιών και Τεχνολογιών, πιστεύει ότι είναι απολύτως δυνατό για την Ουκρανία να το πετύχει αυτό, αλλά χρειάζεται τα σωστά όπλα.

«Η πιο βαριά αμυνόμενη γέφυρα στον κόσμο» θα μπορούσε να καταρριφθεί με μια «πολλαπλών οδών» αεροπορική και θαλάσσια επίθεση τύπου Big Bang, είπε στη Sun.

Ο Κλαρκ, ειδικός στις ναυτικές επιχειρήσεις και τον ηλεκτρονικό πόλεμο, προέβλεψε ότι οι πύραυλοι Storm Shadow θα χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή της δομής του και τα μη επανδρωμένα εκρηκτικά σκάφη θα εκραγούν στη βάση του.

Η υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας, (Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας) GRU, έχει ήδη οργανώσει δύο τολμηρές επιθέσεις στο παρελθόν. Και τις δύο φορές η γέφυρα επισκευάστηκε.

The Hellenic Information Team