Η CIA θέλει να δολοφονήσει τον Zelensky για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία...

 Συντριπτικά στοιχεία: Η CIA θέλει να δολοφονήσει τον Zelensky για να τερματιστεί ο πόλεμος στην ΟυκρανίαΤην είδηση περί σχεδίου δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και τη σύλληψη ενός υπόπτου στην Πολωνία σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εκτιμά ότι η Δύση έχει αποφασίσει να εξοντώσει τον Ουκρανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον Medvedev, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει «πολλούς λόγους να ανησυχεί σοβαρά».
«Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη απόδειξη ότι η Δύση αποφάσισε να τον σκοτώσει», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η σύλληψη του υπόπτου στην Πολωνία

Στις 18 Απριλίου 2024, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε την κράτηση ενός υπόπτου που φέρεται ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Zelensky.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο συλληφθείς είναι Πολωνός και φέρεται να σχεδίαζε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου Rzeszow-Jasionka και να παραδώσει αυτά τα δεδομένα στη Ρωσία.
Τα δεδομένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.
Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο στη νοτιοανατολική Πολωνία το οποίο χρησιμοποιεί συχνά ο Zelensky, όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Επίσης το ίδιο αεροδρόμιο χρησιμοποιούν πολλοί ξένοι αξιωματούχοι, που μεταβαίνουν στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της SBU

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σε κοινή επιχείρηση με τις πολωνικές αρχές απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου.
«Ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας και των Πολωνικών αρχών, ένας Πολωνός πολίτης συνελήφθη», έκανε γνωστό η SBU στο Telegram.
Ισχυρίζεται ότι ο συλληφθείς είχε σχέσεις με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδίαζε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου Rzeszow-Jasionka στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την απόπειρα.
«Αυτό υποτίθεται ότι βοήθησε, μεταξύ άλλων… στον σχεδιασμό μιας πιθανής απόπειρας δολοφονίας του Zelensky», ανέφερε η SBU.
Μετέφερε την πληροφορία στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, που με τη σειρά της ενημέρωσε την Πολωνία για την υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας.
Ο ύποπτος συνελήφθη την Πέμπτη (18/4/2024) και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 130 του πολωνικού Ποινικού Κώδικα, το οποίο περιγράφει το έγκλημα της συλλογής πληροφοριών, οι οποίες, εάν αποκαλυφθούν, θα μπορούσαν να βλάψουν την Πολωνία.

Ανησυχεί ο Zelensky, φοβάται και τους δικούς του

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι συνεργάζεται με ξένη υπηρεσία πληροφοριών.
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών.
Λίγους μήνες μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρώην βουλευτής Ilya Kiva αποκάλυψε ότι ο Zelensky ενίσχυσε την προσωπική του ασφάλεια λόγω ανησυχιών για σχέδιο δολοφονίας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των συμμαχικών κρατών, που πίστευαν ότι είναι καιρός να τερματιστεί η σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον Kiva, ο Ουκρανός πρόεδρος ανησυχεί έντονα ότι θα σκοτωθεί από τον δικό του στρατό.

Η προφητεία: Η CIA σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Zelensky

Μόλις πριν από έναν μήνα τον Μάρτιο 2024 ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson, είχε αποκαλύψει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δολοφονία του Zelensky και του επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov θα απομακρυνθούν σύντομα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά ιστορία συμφωνιών με περιφρονημένους ανθρώπους.
Όταν γίνονται περιττοί, τους ξεφορτωνόμαστε.
Σύντομα ο Zelensky και ο Budanov θα ανακαλύψουν ότι δεν χρειάζονται από τη Δύση.
Ναι, ο διευθυντής της CIA πήγε στην Ουκρανία και τους διαβεβαίωσε: ‘’Είμαστε ακόμα φίλοι’’.
Αλλά, ξέρετε, όταν έρθει η ώρα να πατήσουν τη σκανδάλη, θα το κάνουν.
Ο Zelensky, αν είναι τυχερός, θα επιβιώσει και θα ξεφύγει.
Αλλά μου φαίνεται ότι πιο πιθανό είναι να σκοτωθεί», προέβλεψε ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις στο Κίεβο που συνδέονται με τον πρώην γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο οποίος θα ήθελε να κάνει πραξικόπημα και να απομακρύνει τον πρόεδρο Zelensky από την εξουσία.
Το Bloomberg ανέφερε ότι ο Zelensky φοβάται μια νέα επανάσταση.
Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να «σπείρει χάος», να οργανώνει το «Μαϊντάν-3» και να τον απομακρύνει από τη θέση του.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, με τέτοιες δηλώσεις ο Zelensky προσπαθεί να ξανακερδίσει την προσοχή της Δύσης.

Ο Zelensky θα δραπετεύσει για να γλιτώσει τη δολοφονία

Την εκτίμηση ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα αναγκαστεί να δραπετεύσει από την Ουκρανία, γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύει να τον δολοφονήσουν διατύπωσε ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Υποθέτω ότι ο Zelensky θα μπει στο αεροπλάνο και θα πετάξει μακριά, ειδάλλως, νομίζω ότι έχει όλες τις πιθανότητες να πυροβοληθεί, πιθανότατα από σε μια επιχείρηση οργανωμένη από τους δικούς του ανθρώπους» υποστήριξε ο McGregor.
Ο Αμερικάνος συνταγματάρχης εκτιμά ότι ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αφού όπως λέει, δεν έχει πλέον με τι να πολεμήσει.
«Μετά την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ρωσία θα αποφασίσει ποια μορφή θα έχει η Ουκρανία» τόνισε ο McGregor.

www.bankingnews.gr