Παίζει με τη φωτιά του μεγάλου πολέμου η Γαλλία...

Παίζει με τη φωτιά του μεγάλου πολέμου η Γαλλία – Στην κόλαση του Donbass η Λεγεώνα των Ξένων –  Ρωσία: Θα σκοτωθούν άμεσα Με τη φωτιά μίας μεγάλης πολεμικής αναμέτρησης, που θα κάψει την Ευρώπη, παίζει η Γαλλία που τελικά έστειλε τους πρώτους 100 στρατιωτικούς στην Ουκρανία και μάλιστα βαθιά στο μέτωπο, στη γραμμή εμπλοκής, παραβλέποντας τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Μόσχας ότι θα αποτελέσουν τον πρώτο στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Με άλλα λόγια η Ρωσία έχει διαμηνύσει στη Γαλλία ότι οι στρατιωτικοί που εστάλησαν στο μέτωπο, θα αποτελέσουν στόχο πρώτης προτεραιότητας για τις ρωσικές δυνάμεις.

Στο Donbass οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί

Οι αναφορές από τις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στο Donbass.
Η πρώτη μονάδα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων φέρεται να έφτασε στην περιοχή της πόλης Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μια μονάδα από το 3ο σύνταγμα πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, η οποία περιλάμβανε περίπου 100 στρατιωτικούς, μεταφέρθηκε στην κατεύθυνση του Slavyansk πριν σταλεί στην πρώτη γραμμή.
Η μονάδα περιλαμβάνει ομάδα μηχανικών και ειδικούς αεροπορίας και πληροφοριών του 3ου Συντάγματος Πεζικού της Λεγεώνας.
Προφανώς, αυτή είναι μόνο η πρώτη ομάδα Γάλλων στρατιωτικών που αναπτύσσονται στην Ουκρανία ενώ αναμένονται και άλλες δυνάμεις.
Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί μετέβησαν στο Slavyansk στις 11 Απριλίου.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, επί του παρόντος εδρεύουν στην τοποθεσία της 54ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές, βρίσκονται υπό τη διοίκηση της 7ης Ξεχωριστή Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών.
Οι Γάλλοι στρατιωτικοί κινούνται στην πόλη μόνο με τη συνοδεία του ουκρανικού στρατού.

french.jpg

Θα συμμετάσχουν στην κατασκευή οχυρώσεων 

Η γαλλική μονάδα φέρεται να περιλαμβάνει ειδικούς στην αναγνώριση πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών που ειδικεύεται στην κατασκευή οχυρώσεων πεδίου.
Πιθανότατα, αυτοί οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των αμυντικών γραμμών γύρω από το Slavyansk.
Την ίδια στιγμή, οι μονάδες αναγνώρισης είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό στην πρώτη γραμμή.
To Παρίσι εξακολουθεί να διαψεύδει τις αναφορές για αποστολή δυνάμεών του στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε την τακτική ομάδα ειδικού τάγματος για ανάπτυξη στην Ουκρανία.
Αυτή η ομάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει περίπου 1.500 στρατιωτικούς όχι μόνο από τα μέλη της Λεγεώνας των Ξένων αλλά και στρατιωτικούς του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Μέσω Βαλκανίων οι Γάλλοι στην Ουκρανία

Το γαλλικό τάγμα αναμενόταν να ολοκληρώσει τη σχετική εκπαίδευση στα μέσα Απριλίου 2024 προκειμένου στη συνέχεια να αποστελλόταν στην Ουκρανία.
Η υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν επίσημα τις πληροφορίες.
Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, δύο πρώτα αεροσκάφη με γαλλικό στρατό εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, από όπου οι Γάλλοι στρατιωτικοί υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν μέσω της Ρουμανίας στην Οδησσό.

Οι Ρώσοι περίμεναν την έλευση των Γάλλων και είναι πλήρως προετοιμασμένοι

Η Ρωσία ανέμενε την άφιξη των Γάλλων στρατιωτών και είναι προετοιμασμένη για αυτό.


Ο Sergey Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας είχε αποκαλύψει ότι η Γαλλία ετοίμαζε απόσπασμα 2.000 στρατιωτών, το οποίο πρόκειται να σταλεί στην Ουκρανία.
«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη».
«Θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν στην Ουκρανία… τον θάνατο.
Μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2024 στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ότι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.

legeon.jpg

Ρωσία: Εύκολη η εξόντωση των Γάλλων στρατιωτών - Γκιλοτίνα για το Παρίσι

Εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία, τότε η καταστροφή τους θα είναι προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.


«Η καταστροφή των Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, εάν πράγματι εμφανιστούν εκεί, θα είναι προτεραιότητα και όχι η πιο δύσκολη αποστολή για το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, αναφέροντας πάντως πως η ήττα των γαλλικών λεγεώνων, θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα για το Παρίσι.
«Στην πραγματικότητα για το καλό της υπόθεσης, θα ήταν ωραίο εάν οι ανήσυχοι Γάλλοι έστελναν μερικά Συντάγματα τους στην γη του Bandera.
Το να κρύψεις έναν τέτοιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού είναι πολύ προβληματικό, και εν τέλει η συστηματική καταστροφή τους δεν θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Αλλά ποιο θα ήταν το όφελος» διερωτάται ο Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως «για τη γαλλική ηγεσία αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα» καθώς θα είναι αδύνατο να κρύψει κανείς τον μαζικό θάνατο επαγγελματιών Γάλλων στρατιωτών.
«Για το κοκόρια της γαλλικής ηγεσίας αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα.
Θα τους κομματιάσουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι μοχθηροί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεδομένου ότι η Γαλλία δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αλλά αυτό θα είναι ένα καλό μάθημα και για τους υπόλοιπους «ανήσυχους» ηλίθιους στην Ευρώπη» τονίζει ο Medvedev.
macron_zelensky_1.jpg
Έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία για την παράλογη απόφαση Macron: Είμαστε ένας στρατός από μαζορέτες μπροστά στους Ρώσους

Τι συνέβη στον πρόεδρο όταν σκέφτηκε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία διερωτώνται όλοι στη Γαλλία;
Αρκετές εμπιστευτικές εκθέσεις εξηγούν τον «πανικό» της γαλλικής προεδρίας ενώ στο μέτωπο, οι Ρώσοι βρίσκονται σε θέση ισχύος.
«Ήταν αναγκαίο, στο πρόσωπο του Putin, να κραδαίνουμε μια αβάσιμη απειλή; » διερωτώνται στη Γαλλία
Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, υπογραμμίζει πως ο γαλλικός στρατός δεν ακολουθεί τον Macron στο πολεμικό του παραλήρημα!
 Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας οι Γάλλοι στρατιωτικοί, που έχουν πέσει από τα σύννεφα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον Macron που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε είμαστε ένας στρατός από μαζορέτες απέναντι στους Ρώσους», σχολίασε ένας ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο είναι «παράλογη»!
Αρκετές εμπιστευτικές στρατιωτικές εκθέσεις, τις οποίες το Marianne μπόρεσε να συμβουλευτεί, δείχνουν μια «κρίσιμη κατάσταση» στο πολεμικό μέτωπο, που απέχει πολύ από την επίσημη ρητορική!
Στο υπουργείο Άμυνας το περιβάλλον του υπουργού Sébastien Lecornu, υπερασπίζεται τα προεδρικά λόγια: «Η κατάσταση των δυνάμεων στην Ουκρανία είναι πολύ ανησυχητική. Τα λόγια του προέδρου δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής».

Το εφιαλτικό σενάριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L'Indépendant, o επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel υποστήριξε ότι ο Macron αναφέρθηκε σε ένα σενάριο, βάσει του οποίου θα μπορούσαν να σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος.

Όπως είπε ο Roussel, το σχέδιο προβλέπει ότι μια στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας προς την Οδησσό ή το Κίεβο, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέμβαση» εκ μέρους της Γαλλίας.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, καθώς θα πυροδοτήσει έναν πόλεμο μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων που θα μπορούσε να σύρει στην καταστροφή όλη την ανθρωπότητα μέσω ενός πυρηνικού παγκόσμιου πολέμου... και ολοκαυτώματος.
Πάντως, ο Lecornu έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις, αναφέροντας πως η συζήτηση για τη δυνατότητα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν αφορά την ανάπτυξη στρατιωτών για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οι Γάλλοι θα είναι απελπιστικά μόνοι – ΗΠΑ, ΝΑΤΟ δεν θα στείλουν στρατό

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken έχει ενημερώσει τον Γάλλο Πρόεδρο Macron ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποστήριζαν την ανάπτυξη ευρωπαϊκού στρατεύματος στην Ουκρανία, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Νομίζω ότι ο Blinken ενημέρωσε τον Macron ότι θα ήταν μόνος του, δεν θα είχε προστασία βάσει του άρθρου 5, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν θα τον ακολουθούσαν.
Οι ΗΠΑ είπαν πάρτε τα Τσιουάουα αλλά μην περιμένετε βοήθεια», πιστεύει ο Scott Ritter
Ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι ο Blinken πιθανότατα είχε επίσης προειδοποιήσει τον Macron για τις τρομερές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Γαλλία μετά την παρέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του να φαίνεται πιο δυνατός από ότι πραγματικά είναι.
Το όλο σχέδιο του Macron βασίζεται στο να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη από πολλές αδύναμες χώρες για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ritter, ακόμη και οι συνδυασμένες δυνάμεις της Γαλλίας, των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν καθοριστική επιρροή στο πεδίο της μάχης.
Νομίζω ότι ο Blinken αντιμετώπισε τον Macron με την πραγματικότητα και τον επέπληξε.

south_front.JPG

www.bankingnews.gr