Η ισραηλινή αντιπολίτευση παραδέχεται ότι ο στρατός κατοχής διέπραξε εγκλήματα στη Δυτική Όχθη...

 Η επικεφαλής του αριστερού Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος, Μεράβ Μιχαέλι, επιβεβαίωσε σήμερα (Κυριακή) ότι η Ταξιαρχία Netzah Yehuda, στην οποία η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις, σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς πραγματικό λόγο και κακοποιεί κρατούμενους, περιγράφοντας τις κυρώσεις ως επικίνδυνες και ενοχλητικό μέτρο, γράφει σήμερα σαουδαραβική ιστοσελίδα που εδρεύει στην Τζέντα.

Η Μιχαέλι έγραψε στον λογαριασμό της στο “X”:

«Η βίαιη και διεφθαρμένη συμπεριφορά του τάγματος Netzah Yehuda είναι γνωστή εδώ και χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα για να την σταματήσει, και πριν από δύο χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια ομάδα έρευνας μέσα στο τάγμα, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο (στο Ισραήλ)  και δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν το ξέρει», προσθέτοντας:

«Αντί να ξυπνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε, παίρνουμε άλλη μια δόση άρνησης, δυσφήμισης, ψέματος και συγκάλυψης», την πικρή πραγματικότητα, η οποία οδήγησε σε μια κατάσταση στην οποία ο σημαντικότερος στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ επιβάλλει κυρώσεις σε ένα τάγμα του στρατού του».

Επισήμανε ότι οι αποκρυσταλλωμένες κυρώσεις στην Ταξιαρχία Netzah Yehuda είναι ένα επικίνδυνο, δύσκολο και εξαιρετικά ανησυχητικό βήμα, τονίζοντας την ανάγκη η απάντηση να γίνει μέσω της αναγνώρισης της πραγματικότητας και της κατανόησης ότι η συμπεριφορά του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί.

Η επικεφαλής του αριστερού Ισραηλινού Εργατικού Κόμματος εξήγησε ότι το Netzah Yehuda είναι ένα τάγμα στον ισραηλινό στρατό που θα έπρεπε να είχε διαλυθεί πριν από αρκετά χρόνια, εξηγώντας ότι είναι ένα τάγμα της Hill Youth (ένα ακροδεξιό σιωνιστικό κίνημα). αυτοί που θεωρούν τη θρησκεία δικαιολογία για να επιτεθούν στους Άραβες.

סנקציות על גדוד נצח יהודה הן צעד חמור, קשה ומדאיג ביותר. התגובה להן צריכה להיות נפילה של אסימון, הכרה במציאות והבנה שהתנהלות ישראל בשטחים לא תוכל להמשך.

ההתנהלות האלימה והמושחתת של גדוד נצח יהודה ומסביבו ידועה כבר שנים, ולא נעשה דבר כדי להפסיק אותה. כבר לפני שנתיים הקימה ארה"ב…

— Merav Michaeli מרב מיכאלי (@MeravMichaeli) April 21, 2024

Η Μιχαέλι αναγνώρισε ότι είναι ένα τάγμα που εκπαιδεύεται στη βία εποίκων και σκοτώνει Παλαιστίνιους χωρίς πραγματικό λόγο και χτυπά και κακοποιεί Παλαιστίνιους κρατούμενους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αυτόματη υπεράσπιση του τάγματος από πολιτικούς στο Ισραήλ και λέγοντας ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του Ισραηλινού στρατού που ρίχνει μια βαριά σκιά σε ολόκληρο τον στρατό, και αυτό οδηγεί σε διαφθορά.

Τόνισε λέγοντας: «Οι αμερικανικές κυρώσεις πρέπει να κάνουν τον ισραηλινό στρατό να το καταλάβει αυτό και να διαλύσει επειγόντως τη Netzah Yehuda».

Τρεις αμερικανικές πηγές είπαν στο Axios ότι ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα ανακοινώσει κυρώσεις εντός των ημερών κατά της Ταξιαρχίας Netzah Yehuda του ισραηλινού στρατού κατοχής, λόγω παραβιάσεων των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οι πηγές αποκάλυψαν ότι οι κυρώσεις θα εμποδίσουν το τάγμα και τα μέλη του να λάβουν οποιοδήποτε είδος αμερικανικού όπλου ή στρατιωτική εκπαίδευση.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ταξιαρχία «Netzah Yehuda» συγκροτήθηκε ως ειδική μονάδα για υπερορθόδοξους Εβραίους στρατιώτες και ενεπλάκη σε εγκλήματα κατά Παλαιστινίων πολιτών και μεταφέρθηκε από τη Ραμάλα στην Τζενίν.

Έγινε προορισμός για ακροδεξιούς εποίκους που δεν έγιναν δεκτοί σε καμία άλλη μονάδα μάχης του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε ισραηλινή στρατιωτική μονάδα.

 Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 1997 από τον τότε γερουσιαστή των ΗΠΑ Patrick Leahy εμποδίζει την εξωτερική βοήθεια των ΗΠΑ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας να πηγαίνουν σε ξένες μονάδες ασφάλειας, στρατιωτικής και αστυνομίας που διαπράττουν αξιόπιστα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ProPublica ανέφερε ότι μια ειδική επιτροπή που συνδέεται με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ερεύνησε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τον «νόμο Leahy» και συνέστησε πριν από μήνες στον Blinken να στερήσει από τον Blinken πολλές ισραηλινές μονάδες στρατού και αστυνομίας που λειτουργούν στη Δυτική Όχθη από τη λήψη βοήθειας.

Μεταξύ των εγκλημάτων του τάγματος ήταν η δολοφονία του Παλαιστινιοαμερικανού Ομάρ Άσαντ (80 ετών) τον Ιανουάριο του 2022, αφού συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες, του φίμωσαν το στόμα και τον παράτησαν για να πεθάνει.

okaz.com.sa

The Hellenic Information Team