Γέμισε με αφίσες η Τεχεράνη με φωτογραφίες 5 Ισραηλινών στρατιωτικών που στοχοποιούνται...

 Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν φωτογραφίες και πανό που έχουν στηθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας Τεχεράνης, καλώντας σε εκδίκηση και αντίποινα κατά του Ισραήλ μετά την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την περασμένη Δευτέρα.

Τα ίδια μέσα δημοσίευσαν επίσης φωτογραφίες πέντε επικεφαλής του ισραηλινού στρατού ως στόχοι ιρανικής «εκδίκησης», με γράμματα δίπλα τους στα εβραϊκά και αγγλικά όπως “אנחנו נוקמים.” «We take revenge.» .

Οι φωτογραφίες αυτών των πανό δείχνουν επίσης ότι τα περισσότερα από αυτά τοποθετήθηκαν στους δρόμους των πρεσβειών που έχουν σχέσεις με το Ισραήλ.

Σε αυτά τα πανό, διακρίνονται εικόνες του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Χέρζι Χαλεβί, καθώς και των διοικητών του Ισραηλινού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ και ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη υποσχέθηκαν να απαντήσουν στη δολοφονία επιφανών ηγετών της Φρουράς της Επανάστασης στην επίθεση στη Δαμασκό, ενώ μια ιρανική αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στη Δαμασκό για να ερευνήσει τις συνθήκες της επίθεσης.

Υπάρχαν αναφορές για την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό ότι πίσω από αυτήν φέρεται να βρίσκεται το Ισραήλ.

Η πυραυλική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς, και μεταξύ των νεκρών ήταν και ο διοικητής της ιρανικής δύναμης Quds, Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι.

Την περασμένη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού  Ντάνιελ Χαγκάρι αποκάλυψε ότι αυτό που στοχοποιήθηκε στη Δαμασκό ήταν ένα στρατιωτικό κτίριο που ανήκε στη δύναμη Quds και όχι ένα προξενείο ή πρεσβεία.

Σε συνάντευξή του στο CNN, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού κατηγόρησε το Ιράν ότι εργάστηκε τους τελευταίους έξι μήνες για να κλιμακώσει την περιοχή.

Ωστόσο, οι New York Times επικαλούνται ισραηλινές πηγές που ανέφεραν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Δαμασκό.

The Hellenic Information Team