Δημοσκόπηση Opinion Poll...


 Ακρίβεια, εγκληματικότητα, δημόσια υγεία και παιδεία, ανεργία, αλλά και τα Τέμπη είναι τα προβλήματα που «καίνε» το κυβερνών κόμμα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο κανένα από τα γεγονότα της επικαιρότητας να δείχνουν ότι μπορούν να ανατρέψουν την πρωτιά για τη ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34,4%, σταθερά δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12,5% και από εκεί αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζεται ξανά στο 10,1% στην τέταρτη θέση πάνω από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 9,4%, ενώ αίσθηση προκαλεί το ποσοστό 2,9% που εμφανίζουν οι νεοιδρυθέντες «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,7% – ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 19,7%.

Τα μεγάλα αγκάθια για τη ΝΔ

Τέμπη και ακρίβεια αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια για τη ΝΔ με τους πολίτες να ιεραρχούν και πάλι ως σοβαρό ζήτημα και το κεφάλαιο της ασφάλειας.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε ποσοστό 82% οι ερωτηθέντες είναι «καθόλου» και «λίγο» ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και για τη στήριξη των εισοδημάτων.

Σε ποσοστό 43% οι πολίτες δηλώνουν πως περιορίζουν βασικές τους ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα αφού έχουν επηρεαστεί από τις αυξήσεις των τιμών, ενώ σε ποσοστό 34% απαντούν πως υπάρχουν δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχονται στις καθημερινές τους ανάγκες.

Σημειώνεται πάντως πως ένα ποσοστό 7,4% δηλώνει πως δεν έχει επηρεαστεί… ιδιαίτερα από το κύμα των ανατιμήσεων.

tribune.gr