Η Ρωσία απαιτεί από τη Γερμανία να αναγνωρίσει επίσημα την πολιορκία του Λένινγκραντ ως πράξη γενοκτονίας...

 Η Ρωσία ζήτησε από το γερμανικό κράτος να αναγνωρίσει επίσημα τον αποκλεισμό του Λένινγκραντ και άλλα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ ως πράξεις γενοκτονίας των λαών της πρώην Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών -ΕΣΣΔ.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο, η Ρωσία σημειώνει τον αντιφατικό χαρακτήρα της προσέγγισης της Γερμανίας στο ζήτημα της επίσημης αναγνώρισης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από τη Γερμανία στο παρελθόν ως πράξεις γενοκτονίας, σημειώνουν σήμερα τα ρωσικά media.

Αναφέρει επίσης ότι, έχοντας αναγνωρίσει τα εγκλήματά της κατά την εποχή της αποικιοκρατίας ως πράξη γενοκτονίας, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν το έχει πράξει ακόμη σε σχέση με τον αποκλεισμό του Λένινγκραντ και άλλα εγκλήματα κατά των λαών της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, η Ρωσία επιμένει στη γερμανική πλευρά να αναγνωρίσει επίσημα αυτές τις θηριωδίες του Τρίτου Ράιχ ως πράξεις γενοκτονίας.

Μάλιστα, περισσότεροι από 60 τόμοι αρχειακών εγγράφων προστέθηκαν στην υπόθεση αναγνώρισης της πολιορκίας του Λένινγκραντ ως γενοκτονίας.

Ας θυμηθούμε ότι το 2019, το γερμανικό περιοδικό Cicero επέπληξε τις γερμανικές αρχές επειδή δεν διοργάνωσαν ούτε μία εκδήλωση μνήμης σε κρατικό επίπεδο προς τιμήν της 75ης επετείου από την πλήρη άρση της πολιορκίας του Λένινγκραντ, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team