Κούλογλου για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου για ενδεχόμενη ροή χρήματος...


 Η θέση του ευρωβουλευτή αποτελεί ένα πιθανό σενάριο που η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει, καθώς θα οδηγήσει σε ακόμα βαρύτερες κατηγορίες, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ενδεχομένως το περιστατικό να μην είναι τόσο απλό, δηλαδή να μην πρόκειται μόνο για παράνομη διαρροή των στοιχείων από το Υπουργείο Εσωτερικών προς μια συγκεκριμένη ευρωβουλευτή. Μπορεί και να είναι αποτέλεσμα οικονομικής δοσοληψίας», αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνέντευξη του στο Star Κεντρικής Ελλάδας (Λ. Παρασκευά) μιλώντας για την υπόθεση Ασημακοπούλου.

«Τα αρχεία αυτά είχαν βγει στη φόρα και κάποιοι, ή κάποια, ενώ προτάθηκε και σε άλλους, μπορεί να δέχθηκε να τα αγοράσει και να τα χρησιμοποιήσει για λόγους απληστίας – η οποία είναι ένα χαρακτηριστικό στην υπόθεση αυτή: Ενώ είσαι βέβαιη για την επανεκλογή σου, θέλεις να βγεις και πρώτη ανάμεσα στους συνυποψηφίους σου, για να αποδείξεις στον μεγάλο αρχηγό στην Αθήνα ότι είσαι η καλύτερη», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε πως το θέμα προκαλεί αναστάτωση στο πολιτικό σκηνικό στην χώρα καθώς «η κα Ασημακοπούλου και η κυβέρνηση κάνουν αντιφατικές δηλώσεις. Στην αρχή, η ευρωβουλευτής μίλησε για εκστρατεία λάσπης εναντίον της, μετά ότι τα πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν το αναίρεσε γιατί το Υπουργείο δεν δίνει email παρά μόνο ονόματα, και τώρα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δε φταίει αυτή αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανάμεσα στις εθνικές εκλογές. Είναι αστείο. Αυτή η διαρροή όμως δεν αφορά στοιχεία μόνο του 2023 αλλά και του 2024, δηλαδή ανθρώπους που γράφτηκαν πρόσφατα στους εκλογικούς καταλόγους μετά τις εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι σε αυτή την υπόθεση «η κυβέρνηση υποτίμησε τρεις παράγοντες. Πρώτον, είχε την εντύπωση ότι αυτό το σκάνδαλο, θα περνούσε στα αζήτητα όπως οι υποκλοπές. Οι υποκλοπές είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά αφορούσε περιορισμένο αριθμό ατόμων. Το δυστύχημα των Τεμπών από την άλλη αφορά τους πάντες. Όλοι ένιωσαν ότι θα μπορούσαν να ήταν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στη θέση των επιβατών και των θυμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Δεύτερον, μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο, αλλά όχι επ’ άπειρον.

Τρίτον, το ότι βρέθηκε αυτή η πολύ θαρραλέα γυναίκα, που δεν άφησε να την πνίξει ο -φυσικά αβάσταχτος- πόνος της απώλειας του παιδιού της, όπως και έκανε και ο κ. Ασλανίδης και τα άλλα μέλη του συλλόγου οικογενειών των θυμάτων, αλλά αποφάσισαν να τιμήσουν την μνήμη των παιδιών τους αγωνιζόμενοι για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θυμίζω πώς ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε για ένα θέμα που αφορά λίγους, οι οποίοι κινούνται τάχα στο μικρόκοσμό τους, και ότι τον κόσμο τον ενδιαφέρει μόνο η ακρίβεια».

Για την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα που με δηλώσεις της άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί την εμποδίζει από το να ερευνήσει την υπόθεση, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως πράγματι εκείνη «έχει δικαιοδοσία έρευνας γιατί στην υπόθεση υπεισέρχονται κονδύλια της ΕΕ. Μπορεί να ερευνήσει, λοιπόν, αν χρησιμοποιήθηκαν σωστά ή αν κατασπαταλήθηκαν, αν πήγαν σε τσέπες ημετέρων, αν χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς… Μάλιστα, η ίδια η Εισαγγελέας είναι μια θαρραλέα γυναίκα, που είχε διωχθεί στη Ρουμανία γιατί ερευνούσε τη διαφθορά. Έχει πολλές περγαμηνές τιμιότητας και μετάλλια ανδρείας για να ερευνήσει αυτές τις υποθέσεις».

Σε κάθε περίπτωση, «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να καταργηθεί. Θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και να αρθούν οι ασυλίες των εμπλεκόμενων. Φυσικά όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πρέπει να ερευνηθούν όμως και οι πολιτικές και οι ποινικές ευθύνες. Η εξεταστική επιτροπή ήταν ντροπή για τα τόσα θύματα που ήταν νέα παιδιά».

Τέλος, στο αίτημα να τοποθετηθεί για τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι οι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν τάχα στόχο να δυσφημίσουν την χώρα διεθνώς, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως «αυτοί που αντιδρούν είναι η πλειοψηφία της Ευρωβουλής. Οι Έλληνες ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης είμαστε περίπου 10 στους 21. Αν οι δέκα έχουν καταφέρει να πείσουν και να πάρουν με το μέρος τους άλλους 350, πάει να πει ότι είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και θα πρέπει να επανεκλεγούν αριστίνδην. Χωρίς καν εκλογές!..

..Για παράδειγμα, η Σόφι Ιν’τ Βέλντ, η Ολλανδή ευρωβουλευτής που έχει πρωτοστατήσει στις έρευνες του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν ανήκει στην Αριστερά, αλλά στο κέντρο. Διακατέχεται, όμως, από την αντίληψη ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και καμία εξουσία δεν είναι υπεράνω τους. Καλό, λοιπόν, θα ήταν η ελληνική κυβέρνηση να αφήσει τις θεωρίες συνομωσίας και να δει τα πραγματικά περιστατικά:

Οι διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, όπως οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, που τοποθέτησαν την Ελλάδα στην 108η θέση, δρουν υπό τη δική μας επιρροή; Για τον Καραϊβάζ, που η δολοφονία του δεν έχει εξιχνιαστεί, εμείς σαμποτάρουμε την αστυνομία να μη βρει τον δράστη; Τις υποκλοπές τις κάναμε εμείς; Εδώ, ο κ. Δημητριάδης, ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντής του γραφείου του, που παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου, κάνει καταχρηστικές αγωγές σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, που δεν τον συκοφαντούσαν αλλά απλώς ερευνούσαν την υπόθεση!

Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ένα ερώτημα στον εαυτό της: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».

Μάθετε, επίσης, περισσότερα για το νέο ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου: «142 Χρόνια»: Ένα δικαστικό θρίλερ – κραυγή για δικαιοσύνη». Κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα την Τετάρτη 27 Μαρτίου (Τριανόν, 8μμ).

tvxs.gr