Ρωσία: «Αυτές είναι οι 4 γέφυρες που θα ανατινάξουμε στη Γερμανία»...

 Ο παρουσιαστής του εθνικού τηλεοπτικού καναλιού Ρωσία 1, Ντμίτρι Κισέλεφ, στο πρόγραμμα « Βέστι Νέντελι» [σημ. «Νέα της Εβδομάδας»] χθες, 3 Μαρτίου, απαρίθμησε τέσσερις γέφυρες στη Γερμανία που η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει ταυτόχρονα ως απάντηση σε ένα χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας.

«Όσο προχωρημένοι κι αν είναι οι συνομιλητές, οι εικόνες των γεφυρών στη Γερμανία δεν σκάνε στο κεφάλι τους. Σε αυτή τη μάλλον στρυμωγμένη (σημ. γεωγραφικά) χώρα δεν υπάρχουν τόσο μακριές (γέφυρες) όπως της Κριμαίας. Ωστόσο, υπάρχει επίσης κάτι που πρέπει να δούμε μέσα από το σκοπευτικό των πυραύλων. Θα είναι κρίμα, αλλά τι να κάνουμε; Δεν λυπούνται για τη Γέφυρα της Κριμαίας μας». – είπε ο Κισέλεφ ‘on air’, σχολιάζοντας τη δημοσιευμένη συνομιλία μεταξύ τεσσάρων υψηλόβαθμων αξιωματικών της Bundeswehr, στην οποία συζητούν πιθανή συμμετοχή σε επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους (συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας της Κριμαίας) χρησιμοποιώντας γερμανικούς πυραύλους Taurus.

Αυτές είναι οι τέσσερις γέφυρες που μπήκαν στο ρωσικό στόχαστρο

Η σιδηροδρομική Hohenzollernbrücke (Köln)

Ο Κισέλεφ αρίθμησε τους στόχους της Ρωσίας στη Γερμανία: τις γέφυρες Fermansund και Rügen στη βόρεια Γερμανία, που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά Fehmarn και Rügen, τη σιδηροδρομική γέφυρα Hohenzollern στην Κολωνία και την υδάτινη γέφυρα Magdeburg, η οποία συνδέει δύο κανάλια στον Έλβα, 150 χλμ από το Βερολίνο.

Ο παρουσιαστής του καναλιού Rossiya 1 διευκρίνισε ότι μιλάμε για επίθεση σε τέσσερις γέφυρες ταυτόχρονα, εξηγώντας ότι δεν υπάρχουν ιδίου μήκους (με την Κριμαίας) γέφυρες στη Γερμανία:

«Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε άλλες γέφυρες στη Γερμανία για να λάβουμε τη ζημιά από αντίποινα με γραμμικά μέτρα».

Όπως σημειώνουν δυτικά μέσα ενημέρωσης, ήταν στο «Russia 1» τον Οκτώβριο που κυκλοφόρησε μια ιστορία στην οποία ανέφερε ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες είχαν ήδη λάβει εντολή να εξοντώσουν τον αποστάτη – πιλότο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο οποίος στο καλοκαίρι του 2023 μετέφερε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-8 στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο πιλότος αυτός στα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκε στην Ισπανία και δολοφονήθηκε.

Σημειώνεται η υποκλοπή της ηχογράφησης της συνομιλίας δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου από την αρχισυντάκτρια του RT και του μέσου Rossiya Segodnya, Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ηχογράφησης και χαρακτήρισε το περιστατικό «υβριδική επίθεση παραπληροφόρησης». 

Σημείωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διεξάγει πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Γερμανίας , επομένως δεν χρειάζεται να πέφτουμε στα κόλπα του.

Σήμερα, 4 Μαρτίου, ο Γερμανός πρέσβης στη Μόσχα Αλεξάντερ Λάμπσντορφ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη συνομιλία των Γερμανών αξιωματικών για την επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας, γράφουν τα ρωσικά media.

The Hellenic Information Team