Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης εξετάζει τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης...

 Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και την έναρξη του πολέμου με την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, το Διεθνές Δικαστήριο θα εξετάσει το ζήτημα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Το Ισραήλ όρισε τον πρώην πρόεδρό του, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Άχαρον Μπαράκ ως προσθήκη στο πάνελ του Διεθνούς Δικαστηρίου που πρόκειται αυτή την εβδομάδα να ακούσει την κατηγορία γενοκτονίας που κατατέθηκε εναντίον του, δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης -ICJ, ένα κράτος που δεν έχει ήδη δικαστή της εθνικότητάς του στο εδώλιο μπορεί να επιλέξει έναν ad hoc δικαστή για να συμμετάσχει στην υπόθεσή του.

Έτσι, μέρος της κριτικής επιτροπής θα είναι και ο δικαστής και πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, Άχαρον Μπαράκ.

Ο Μπαράκ, εκτός από δικαστής, είναι γνωστός ως ένας από τους ανθρώπους που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα.

Ο 87χρονος Ισραηλινός είναι μέρος μιας ομάδας δικαστών που θα αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν προσωρινή διαταγή που απαιτεί από το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο του.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να εκδικάζει τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ σε σχέση με τη γενοκτονία που διαπράττεται κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

(πρακτορεία)

The Hellenic Information Team