Διεθνής ανησυχία για τις εκκλήσεις Ισραηλινών υπουργών να εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα...

 Την Πέμπτη, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , Βόλκερ Τουρκ, εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» μετά τις δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων που ζητούσαν τη μετανάστευση των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τουρκ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ»: «Ανησυχεί βαθύτατα για τις δηλώσεις ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων για σχέδια μεταφοράς αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας σε τρίτες χώρες».

Πρόσθεσε ότι «το διεθνές δίκαιο απαγορεύει τη βίαιη μεταφορά ή απέλαση προστατευόμενων προσώπων εντός των κατεχόμενων εδαφών».

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κλιμακωθεί στο Ισραήλ οι εκκλήσεις για απέλαση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αντιμετωπίζει ευρεία περιφερειακή και διεθνή απόρριψη.

Οι ακροδεξιοί υπουργοί Εθνικής Ασφάλειας και Οικονομικών, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την υποστήριξή τους στον « εθελούσιο εκτοπισμό των Παλαιστινίων» από τη Λωρίδα της Γάζας.

Συνέχισε τις εχθρικές δηλώσεις κατά του παλαιστινιακού λαού και συγκεκριμένα του λαού της Λωρίδας της Γάζας, ο υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Νετανιάχου, ο ακροδεξιός Μπεζαλέλ Σμότριτς.

 Σε συνέντευξή του στο Εβραϊκό Κανάλι 12 το περασμένο Σάββατο, ο Σμότριτς είπε ότι ζητά σοβαρά να «ενθαρρυνθεί η εθελοντική μετανάστευση για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας και να βρεθούν χώρες πρόθυμες να τους υποδεχθούν».

Και πρόσθεσε: «Η Γάζα δεν θα είναι γόνιμο έδαφος για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν το «Κράτος του Ισραήλ». Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την εθελοντική μετανάστευση».

Ο ακροδεξιός υπουργός, που ηγείται του κόμματος «Εβραϊκό Σπίτι», συνέχισε: «Πρέπει να βρούμε χώρες που να είναι πρόθυμες να υποδεχθούν τους κατοίκους της Γάζας και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του «Κράτους του Ισραήλ».

Ο Σμότριτς εξέφρασε την άρνησή του να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, λέγοντας: «Θα κυβερνήσουν εκεί ακριβώς όπως κυβερνά η Χαμάς».

Και πρόσθεσε: «Υποστηρίζω μια πλήρη αλλαγή της πραγματικότητας στη Γάζα, κάνοντας μια συζήτηση για τους οικισμούς εκεί».

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κυβερνήσουμε εκεί για πολύ καιρό. Πρέπει να επιστρέψουμε στη Γάζα», αναφερόμενος στην υποστήριξή του για επανεγκατάσταση στη Λωρίδα.

Από την πλευρά του, ο Μπεν Γκβι δήλωσε στην πλατφόρμα «Χ»: «Πρέπει να ενισχύσουμε τη λύση για να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας, καθώς αυτή είναι η σωστή, δίκαιη, ηθική και ανθρώπινη λύση», γράφει αραβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team