Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά όχι … στρατιωτικά...

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά αυτή δεν θα γίνει όπως τη χρονική περίοδο 2022-2023, γιατί τώρα επιδιώκουν να βοηθήσουν τη χώρα να δημιουργήσει τη δική της στρατιωτική-βιομηχανική βάση.

Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, όπως δημοσιεύει η «Ukrainskaya Pravda».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία… όσο χρειαστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε στο ίδιο επίπεδο στρατιωτικής χρηματοδότησης όπως το 2022 και το 2023», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η υποστήριξη στο ίδιο επίπεδο επειδή ο στόχος εναπόκειται στην Ουάσιγκτον να βοηθήσει το Κίεβο να σταθεί ξανά στα πόδια του και να χτίσει τη δική του στρατιωτική-βιομηχανική βάση ώστε να μπορεί ανεξάρτητα να χρηματοδοτεί, να κατασκευάζει και να αγοράζει όπλα.

Είναι σημαντικό το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετο νομοσχέδιο χρηματοδότησης, γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο όπου η Ουκρανία μπορεί να αμυνθεί μόνη της», τόνισε ο Μίλερ.

Χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν είχε πλέον τα χρήματα για νέα στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία αν δεν εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας τον μαζικό ρωσικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας το βράδυ της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, επεσήμανε την ανάγκη να εγκρίνει το Κογκρέσο πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο το συντομότερο δυνατό.

Στις 27 Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την παροχή του τελευταίου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2023, αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά όχι στο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών – Στέιτ Ντιπάρτμεντ” – Pravda (Україні)

The Hellenic Information Team