Εισαγγελείς από πέντε χώρες έφτασαν στο Ισραήλ για να συμμετάσχουν στην έρευνα για την επίθεση της Χαμάς...

  Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επικεφαλής των εισαγγελικών γραφείων και ανώτεροι εισαγγελείς από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αργεντινή και την Αυστρία – χώρες των οποίων πολίτες δολοφονήθηκαν ή απήχθησαν στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο μέρος της χώρας – επισκέφθηκαν το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

 Συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Νομικών Συμβουλών στο Υπουργείο Εξωτερικών και τα δικηγορικά γραφεία και με νομικούς συμβούλους στο Υπουργείο, τα δικαστήρια, και έλαβαν επίσης κριτικές από ανώτερους εκπροσώπους των υπουργείων, καθώς και από εκπροσώπους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων – IDF, της αστυνομίας του Ισραήλ, της Shin Bet και άλλων.

Σκοπός της αντιπροσωπείας ήταν, μεταξύ άλλων, να προωθηθούν έρευνες και διώξεις κατά της Χαμάς και των αξιωματούχων της, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στην τρομοκρατική οργάνωση σε νομικό πλαίσιο. 

Οι ανώτεροι εισαγγελείς περιόδευσαν τα γύρω κιμπούτς, επισκέφθηκαν τον Σντερότ  και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των οικογενειών των απαχθέντων και δολοφονηθέντων. 

Επιπλέον, οι εισαγγελείς συναντήθηκαν με τον εισαγγελέα της πολιτείας, Αμίτ Άισμαν, ο οποίος μοιράστηκε μαζί τους ορισμένες από τις προκλήσεις και τις ενέργειες του εισαγγελέα που συνοδεύουν την έρευνα των τρομοκρατών και έλαβαν ενημερώσεις για τις πολιτικές και νομικές δραστηριότητες του Υπουργείου Εξωτερικών από την επικεφαλής της στρατηγικής πολιτικής συστοιχίας, Αλίζα Μπεν Νουν, και τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου, Ταλ Μπέκερ. 

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία έλαβε μια επισκόπηση της οργάνωσης της Χαμάς και των εγκλημάτων που διέπραξαν μέλη της από τις υπηρεσίες ασφάλειας, την αστυνομία του Ισραήλ.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν μια ταινία εκπροσώπου του IDF που τεκμηριώνει τις φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μετά τη συνάντηση με τις οικογένειες των απαχθέντων και δολοφονηθέντων, ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Βιρτζίνια, Jason Mierez, δήλωσε: «Τα αποτρόπαια εγκλήματα της Χαμάς δεν στρέφονται μόνο εναντίον των Ισραηλινών, αλλά εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Θα κάνουμε τα πάντα με τη δύναμή μας να πολεμήσουμε την οργάνωση και τους ανθρώπους της, όπου κι αν βρίσκονται».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γενικός εισαγγελέας της Αργεντινής, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής δίωξης της Γαλλίας, ο αναπληρωτής ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Αυστρίας, ο επικεφαλής του αντιτρομοκρατικού τμήματος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου των ΗΠΑ της Δικαιοσύνης και ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας της Βιρτζίνια στην αντιπροσωπεία και άλλοι ανώτεροι εκπρόσωποι από αυτές τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της αστυνομίας και των συστημάτων επιβολής του νόμου, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

The Hellenic Information Team