Η Ουκρανία απέρριψε την ιδέα του Ράσμουσεν να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς την Κριμαία και το Ντονμπάς....

 

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, πρότεινε να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ εντός των συνόρων που ελέγχει σήμερα το Κίεβο. Σε αυτήν ο  Άντριι Έρμακ, επικεφαλής του

Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας, απάντησε ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη.

εξέφρασε την προσωπική του άποψη, δήλωσε ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας.

Ο Ερμάκ τόνισε ότι ο Ράσμουσεν «δεν ανέφερε τις αρχές» του Κιέβου, αφού «γνωρίζει γι’ αυτές». 

Σύμφωνα με τον Ερμάκ, αυτές οι αρχές είναι «σαφείς και ισχυρές» – «κανένας συμβιβασμός για την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία».

Ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας είπε ότι ο Ράσμουσεν εξέφρασε τη δική του «άποψη για το πώς να γίνουν τα πρώτα βήματα», συγκρίνοντας «την κατάσταση με τη Δυτική και την Ανατολική Γερμανία». «Είναι δύσκολο να συγκριθούμε,  εμείς έχουμε τη δική μας μοναδική κατάσταση», είπε ο Ermak.

Υποστήριξε την άποψη ότι μια τέτοια ιδέα δεν ήταν εφικτή. Επιπλέον, ο Ερμάκ είπε ότι η Ουκρανία «έχει καλά αποτελέσματα με βάση τη δήλωση που έγινε στο Βίλνιους για τις συμφωνίες ασφαλείας», περισσότερες από 40 χώρες έχουν προσχωρήσει σε αυτές και «οι διαβουλεύσεις για συμφωνίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας» βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ας θυμίσουμε ότι ο Ράσμουσεν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ χωρίς τις  περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα στη Μόσχα.

 Σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο αποκλεισμός νέων περιοχών της Ρωσίας από την Ουκρανία θα μειώσει την απειλή μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ της Συμμαχίας και της Μόσχας, ενώ ταυτόχρονα το Κίεβο θα μπορεί να αυξήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις.

The Hellenic Information Team