Κοσσυφοπέδιο: Παρέλαση του «στρατού» του Κούρτι με σημαίες της Μεγάλης Αλβανίας

  Ένα μέρος των μελών των λεγόμενων «Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου», το οποίο συμμετείχε στον εορτασμό της «Ημέρας των Σωμάτων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου», είχε αξιοσημείωτα σύμβολα της «μεγάλης Αλβανίας» και παντού υπήρχαν αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του λεγόμενου ‘Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου’ -UCK, σημειώνει η σερβική εφημερίδα Politika.

Στον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που μεταφέρουν κάποια μέλη των KSF, γράφει «Είμαστε περήφανοι για σένα», ενώ αισθητές ήταν και επιγραφές «κάποτε UCK τώρα KSF»,

«Ο στρατός μας το καμάρι μας», «Δεν θα παραδοθώ όσο είμαστε ζωντανός, οι δολοφόνοι θα περάσουν πάνω από το πτώμα μου», αναφέρει το Kosovo Online.

Στον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», εκτός από το Κοσσυφοπέδιο, περιλαμβάνονται και τμήματα του Μαυροβουνίου, της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας και της κεντρικής Σερβίας.

Στην τελετή στην Πρίστινα στους στρατώνες «Adem Jašari» παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, Αλμπίν Κούρτι και Βιόσα Οσμάνι, και ο  Κούρτι είπε με την ευκαιρία αυτή ότι οι λεγόμενες KFS είναι ο διάδοχος του τρομοκρατικού UCK.

Ο Κούρτι είπε ότι σε λιγότερο από τρία χρόνια, η κυβέρνηση στην Πρίστινα διπλασίασε τον αμυντικό προϋπολογισμό, τριπλασίασε τις επενδύσεις σε εξοπλισμούς και τετραπλασίασε τις ασκήσεις και εκπαίδευση αξιωματικών και στρατιωτών στο εξωτερικό, σημειώνει το Tanjug επικαλούμενο την κοσοβάρικη Koha.

Πρόσθεσε ότι 3.459 Κοσοβάροι στάλθηκαν για εκπαίδευση στο εξωτερικό σε λιγότερο από 32 μήνες.

Η πρόεδρος, μάλιστα, των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, Βιόσα Οσμάνι, σύμφωνα μες το δημοσίευμα,  είπε ότι η 27η Νοεμβρίου είναι ημέρα υπερηφάνειας για όλους τους πολίτες, γιατί, όπως είπε, θυμούνται «τις θυσίες του λαού για να έρθει η μέρα που το Κοσσυφοπέδιο έχει το δικό του στρατό».

Πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους στρατιώτες, ώστε να παρακινηθούν να υπηρετήσουν τις KFS, καταλήγει το σερβικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team