Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Σ.Κασσελάκη...

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Σ.Κασσελάκη: Πώς αλλάζει το κόμμα και το ξεκάθαρο μήνυμα Ε.ΑποστολάκηΑναβρασμό έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πολλά είναι τα μέλη που υποστηρίζουν ότι το κόμμα χάνει την ιδεολογική του ταυτότητα και αποχωρούν. 

Ακόμη ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το τρίτο στη σειρά, αποχώρησε από την αξιωματική αντιπολίτευση έπειτα από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Πρόκειται για τον Άκη Καλαμαρά από την Μαγνησία, ο οποίος επιμένει στο Aριστερό πρόσημο του κόμματος, το οποίο -όπως φέρεται να πιστεύει – δεν υπηρετεί ο Σ.Κασσελάκης.

Μάλιστα, στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο επικρατεί αναβρασμός και προβληματισμός τις τελευταίες ώρες, καθώς κι άλλα στελέχη έχουν επιφυλάξεις για τις κινήσεις του νέου αρχηγού.

Πρόκειται κυρίως για παλιά στελέχη που θεωρούν ότι το προφίλ του νέου ηγέτη δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί την ιδεολογία του.

Την παραίτησή της υπέβαλε νωρίτερα η Λιάνα Κωνσταντίνου από μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα, ενώ το πρωί προηγήθηκε ο Γιάννης Τσακνάκης, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, ο οποίος ήταν και η πρώτη επίσημη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο.

Επίθεση -χωρίς να παραιτηθεί- στον Σ.Κασσελάκη έκανε και ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «μεταβατικό αρχηγό» και υποστήριξε ότι «όλη η χώρα γελάει με αυτήν την κατάσταση». 

Από το «στρατόπεδο» του Σ.Κασσελάκη ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να “καταπιείς” ότι σε 20 μέρες κατάφερε να πάρει το κόμμα στα χέρια του». «Αν δεν το κάνουν υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι», πρόσθεσε.

pronews.gr