Η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία για δεύτερη φορά...

  Η Ελλάδα προετοιμάζει όλα τα «θαύματα» για να ξεκινήσει μια σύγκρουση με την Αλβανία, και ίσως μία Δεύτερη Εμπόλεμη Κατάσταση.

Την πρώτη φορά ανακοίνωσε την Εμπόλεμη Κατάσταση κατά της Αλβανίας τον Νοέμβριο του 1940. Ενώ μπορεί να την ανακοινώσει για δεύτερη φορά, το αργότερο στις 28 Οκτωβρίου 2023, γράφει ο Αλβανός αρθρογράφος Φροκ Τσούπι.

Έρχεται η ημερομηνία, την έχουμε προ των θυρών. Λαμβάνουμε επίσης υπόψη τις ομοιότητες μεταξύ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της 28ης Οκτωβρίου 2023.

 Στις 28 Οκτωβρίου 1940, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, μέσω του πρέσβη στην Αθήνα, επέδωσε στο γραφείο του πρωθυπουργού Μεταξά το Τελεσίγραφο για την εισβολή στην Ελλάδα.

 Ο Πρωθυπουργός Μεταξάς είπε «Jo!» (Όχι!). Ωστόσο, 160 χιλιάδες ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ελλάδα. Αυτή θα ήταν η ομοιότητα μεταξύ του Πρώτου Νόμου και του Δεύτερου Νόμου, σε συμβολισμό ημερομηνίας.

Η δεύτερη ομοιότητα του δεύτερου νόμου – 2023 με έτος 1940:

 Ο ιταλικός στρατός επιτέθηκε στην Ελλάδα περνώντας από το αλβανικό έδαφος. Στα νότια σύνορά μας, ένας Αλβανός βοσκός, με καταγωγή από την Τσαμουριά, βρέθηκε δολοφονημένος και με κομμένο το κεφάλι. Ήταν ο Νατούτ Χότζα. Όλος αυτός ο πόλεμος βασίστηκε σε αυτό το «έγκλημα κατά του ανθρώπου», το οποίο υπερασπίζονταν οι «μοναρχοφασίστες», όπως αποκαλούσε το κομμουνιστικό λεξιλόγιο τους Έλληνες και Ιταλούς πολιτικούς της εποχής.

 Η στροφή του παλιού πολιτικού λεξιλογίου έρχεται φυσικά, ενώ στην περίπτωση της νέας σύγκρουσης Αθήνας – Τιράνων υπάρχουν κάποια στοιχεία παρόμοια με το 1940.

Το πιο πρόσφατο στοιχείο είναι το «κεφάλι του Μπελέρη» αντί το του «Χότζα» εκείνης της εποχής.

 Και οι δύο είναι μουσουλμάνοι Αλβανοί ο ένας με ρίζες στη χώρα της Τσαμουριάς (σημερινή Ελλάδα), και ο άλλος με ρίζες στο Προγονάτο Τεπελένη. Και τα δύο χρησιμοποιούνται από την Ελλάδα για να ανάψουν τις φλόγες του στρατιωτικού νόμου.

Το πιο σημαντικό στοιχείο με το οποίο η Ελλάδα δίνει το «επίσημο» δικαίωμα να επιτεθεί στην Αλβανία, είναι η «Κυβέρνηση Κουίσλινγκ».

Στην Αλβανία υπάρχει μια «κυβέρνηση κουίσλινγκ» που έχει δώσει στον εαυτό της το δικαίωμα να κάνει πόλεμο, να προκαλεί ταραχές, να απειλεί και να αμφισβητεί τον νόμο.

Η Αθήνα προσάρτησε τον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας, Μπελέρη, στη Συμμαχία του Προέδρου Μπερίσα και του Προέδρου Μέτα.

 Ο Μπελέρης συσκευάστηκε και μπήκε στον διπλωματικό φάκελο: «για τον Μπερίσα και τον Μέτα». Και οι δύο έβγαλαν τα ξίφη τους και πολέμησαν κατά του αλβανικού κράτους, προκειμένου ο Μπελέρης να ορκιστεί επικεφαλής της «μειονότητας» της Χιμάρας και να εξυπηρετήσει μια σύγκρουση με την Ελλάδα.

 Αλλά και οι τρεις, ο Μπερίσα, ο Μέτα και ο Μπελέρης, είναι κρυφοί – με την επίσημη έννοια.

 Ο Μπερίσα δεν είναι ούτε πρόεδρος ούτε  φυσικά ο Μετα. Ο καθένας τους και οι δύο μαζί δεν έχουν καμία νομική ή ηθική αξία, και οι δύο είναι αρχηγοί μιας αντιδυτικής ομάδας.

Ούτε ο ίδιος ο Μπελέρης είναι ένας πολύτιμος πολίτης που μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής μιας κοινότητας πολιτών.

 Συνελήφθη από την ίδια την Ελλάδα στη δολοφονία Αλβανών στρατιωτών το 1994. Έχει καταδικαστεί ποινικά για υποκίνηση εθνικού μίσους,  από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί «τρομοκράτης» που συνδέεται με διαβόητες οργανώσεις που απαγορεύονται από το νόμο στην Ελλάδα (για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου).

 Όμως η Ελλάδα έχει το «δικαίωμα» να εγείρει τον Δεύτερο Νόμο Πολέμου κατά της Αλβανίας.

Γιατί έτσι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεσπίστηκε ο Πρώτος Νόμος για την Εμπόλεμη Κατάσταση το 1940.

Ακόμα και τότε, η Μοναρχία της Ελλάδας βασιζόταν σε μια «Κουίσλινγκ Κυβέρνηση» της Αλβανίας.

 Η Αλβανία το 1940 είχε κυβέρνηση Κουίσλινγκ, όχι απλώς ένα μέρος όπως ο Μπερίσα σήμερα.

Η Αλβανία ήταν κατεχόμενη, δεν είχε νομική ικανότητα ούτε πολιτική ικανότητα να αναλάβει τις κινήσεις της στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης. Η Αλβανία δεν είχε κυριαρχία. δεν είχε ούτε διπλωματική ούτε στρατιωτική εξουσία.

Όπως και σήμερα το δίδυμο Μπερίσα-Μέτα όπου βασίζεται η κυβέρνηση της Ελλάδας.

Επομένως μπορεί να συμβεί σύμφωνα με την Πρώτη ανοησία να δημιουργήσει τον Δεύτερο Νόμο: με βάση τη λαθραία του 2023. Η ίδια η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι η «λαθραία κυβέρνηση» σύμφωνα με την απόφαση του Βασιλιά της Ελλάδας του Νοεμβρίου 1940, ακόμη στην εξουσία. Ο βασιλιάς τότε ανακήρυξε την Αλβανία «εχθρικό» κράτος.

Επίσης, ο βασιλιάς της Ελλάδας ανακήρυξε ως εχθρική κυβέρνηση «όποια ελληνική κυβέρνηση έχει διπλωματικές σχέσεις με την Αλβανία».

Σύμφωνα με τη λαθραία γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης να επιτεθεί στην Αλβανία, προκύπτει ότι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση είναι λαθραία.

Αλλά ακόμη και οι διπλωματικοί δεσμοί μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι «λαθραίοι». Δεσμεύτηκαν με την απόφαση της στρατιωτικής χούντας  του Παπαδόπουλου το 1971,  μιας χούντας που δεν αναγνωρίζεται από το νόμο. Μέσα σε αυτό το αναχρονιστικό χάλι, η ελληνική κυβέρνηση «έχει το δικαίωμα» να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για δεύτερη φορά. Το κεφάλι του Μπελέρη θα είναι το Τοτέμ του πολέμου.

echedoros.blog       Frrok Çupi- Αλβανός αρθρογράφος, αναλυτής,