Ολάντ: Επιχειρήσαμε να εξαπατήσουμε τη Ρωσία με τις συμφωνίες του Minsk...

Ολάντ: Επιχειρήσαμε να εξαπατήσουμε τη Ρωσία με τις συμφωνίες του MinskΟ πρώην πρόεδρος της Γαλλίας François Hollande δήλωσε ότι οι συμφωνίες του Minsk, που συνήψαν οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας, επέτρεψαν στο Κίεβο να ενισχύσει τη στρατιωτική του ισχύ.

Σύμφωνα με τον Hollande , «ο χρόνος που δόθηκε στην Ουκρανία από τις συμφωνίες του Minsk της επέτρεψε να οικοδομήσει τη στρατιωτική της δύναμη», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα έπρεπε να είχε σταματήσει στο στάδιο της κατασκευής και οι δυτικές εταιρείες θα έπρεπε να είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία πολύ νωρίτερα.

Ομολογίες

Προηγουμένως, η Angela Merkel , η οποία διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 έως το 2021, δήλωσε ότι «η συμφωνίες του Minsk του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία» να γίνει ισχυρότερη.
Merkel και Hollande συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων της Νορμανδίας, η οποία συμφώνησε σε μια σειρά μέτρων για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε ότι η μορφή των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία ήταν μια «διπλωματική τρίπλα».
Όπως δήλωσε ο Lavrov, οι υπογράφοντες τις συμφωνίες του Minsk παραδέχθηκαν ειλικρινά ότι αυτές οι συμφωνίες ήταν απαραίτητες για να προετοιμαστεί ένας πόλεμος κατά της Ρωσίας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-03-25_182426.png
www.bankingnews.gr