Η Τουρκία ματαίωσε τη δημιουργία εργοστασίου «Bayraktar» στην Ουκρανία λόγω … «μίζας»...

Η ρωσική εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda» ανέφερε ότι η εταιρεία «Baykar», η οποία παράγει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, εγκατέλειψε την κατασκευή ενός εργοστασίου drones

κοντά στο Κίεβο, όταν Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν δωροδοκία 10 εκατομμυρίων δολαρίων...

Η εφημερίδα περιέγραψε το ουκρανικό αίτημα ως μια σοκαριστική αλήθεια και το θεώρησε αγενές αίτημα και ανέφερε σε ρεπορτάζ ότι η διαφθορά θριαμβεύει στην Ουκρανία.

Σε μια συνέντευξη με Ουκρανό δημοσιογράφο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τουρκικής στρατιωτικής εταιρείας βιομηχανοποίησης«Baykar», ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ  εξήγησε τους λόγους για την εγκατάλειψη του έργου στην Ουκρανία και είπε ότι αξιωματούχοι στην Ουκρανία του ζητούσαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για τη σύνδεση του μελλοντικού εργοστασίου με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν προθεσμία δύο ετών για να λάβουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας του εργοστασίου και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το κόστος αυτής της «υπηρεσίας» στην Τουρκία, ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ  απάντησε «μηδέν» και ότι η τα απαραίτητα έγγραφα μπορούν να ληφθούν εντός 2-3 ημερών.

Τον Αύγουστο του 2022, στο αποκορύφωμα της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εξερράγησαν με ειδήσεις σχετικά με την πρόθεση της εταιρείας «Baykar» να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για επιθετικά drones «Bayraktar» με κατευθυνόμενους με λέιζερ αντιαρματικούς πυραύλους στο Ουκρανία.

Πράγματι, η τουρκική εταιρεία απέκτησε ένα κομμάτι γης κοντά στο Κίεβο και η εταιρεία σχεδίαζε επίσης να χρησιμοποιήσει ουκρανικούς κινητήρες στα drones της και το έργο δεν ήταν εργοστάσιο συναρμολόγησης, αλλά εργοστάσιο πλήρους κύκλου που περιελάμβανε την παραγωγή δομών αεροσκαφών. ηλεκτρονικά και λογισμικό, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο η τουρκική εταιρεία εγκατέλειψε την ιδέα της κατασκευής.

echedoros-a.gr       Komsomolskaya Pravda