ΜΥΣΤΙΚΗ πρόταση «ειρήνης» στον Πούτιν: "Κράτα το 20% της Ουκρανίας"...

ΜΥΣΤΙΚΗ πρόταση «ειρήνης» στον Πούτιν: “Κράτα το 20% της Ουκρανίας” – Διαψεύδουν οι ΗΠΑΣας “κεραυνός εν αιθρία” έσκασε τις τελευταίες ώρες η αποκάλυψη γερμανόφωνων μέσων περί μίας παρασκηνιακής πρότασης ειρήνης στη Μόσχα.

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν φέρονται να έχουν υποβάλει μία off the record πρόταση στον Πούτιν για παράδοση του 20% (περίπου) της Ουκρανίας σε αντάλλαγμα μία άμεση παύση των εχθροπραξιών.

«Η προσφορά στο Κίεβο ήταν: ειρήνη για γη, η προσφορά στη Μόσχα: γη για ειρήνη. Η ”γη” λέγεται ότι ήταν περίπου το 20 % του εδάφους της Ουκρανίας. Αυτό είναι περίπου το μέγεθος του Ντονμπάς. Και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν την πρόταση, αναφέρουν οι δύο Γερμανοί πολιτικοί που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική. Οι Ουκρανοί επειδή δεν είναι διατεθειμένοι να μοιράσουν το έδαφός τους, οι Ρώσοι επειδή υποθέτουν ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο μακροπρόθεσμα ούτως ή άλλως».

Κατά το δημοσίευμα της NZZ, ο ίδιος ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς υπέβαλε το ειρηνευτικό σχέδιο στο Κίεβο και τη Μόσχα στα μέσα Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε πως από τα μέσα του περασμένου μήνα υπήρχαν πληροφορίες ότι το αφεντικό της CIA, Μπερνς, βρισκόταν στο Κίεβο για συνομιλίες με την δουλική κυβέρνηση Ζελένσκι.

Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν.

Από την πλευρά τους, υπό το βάρος των ερωτήσεων, Λευκός Οίκος και CIA εξέτασαν τις κατηγορίες την Πέμπτη, λέγοντας ότι δεν ήταν αλήθεια ότι οι ΗΠΑ πρόσφεραν στη Ρωσία το 20% του ουκρανικού εδάφους ως μέρος μιας ειρηνευτικής πρότασης.

el.gr