Δημοσκόπηση Pulse...


Στις 7,5 μονάδες κατέγραψε η δημοσκόπηση της Pulse τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων)

η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 2,5%, οι Έλληνες Εθνικό Κόμμα 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 2,5% και στο 10% είναι οι αναποφάσιστοι.
dimo23_0.jpg
Η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνεται ως εξής:

ΝΔ: 32%, ΣΥΡΙΖΑ: 25%, ΠΑΣΟΚ: 10,5%, ΚΚΕ: 5,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,5%, ΜέΡΑ25 2,5%, οι Έλληνες Εθνικό Κόμμα 2,5% και οι αναποφάσιστοι 9,5%dimo22_0.jpg
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα.
Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.
Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%).
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
Εκτός από τη διαφορά των 7,5 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρείται στα ίδια επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνοντας ότι η πολιτική της αντιπολίτευσης που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδίδει καρπούς, η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο:
Την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ
www.bankingnews.gr