Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι θα αφεθούν ελεύθερες...

O Aντόνιο ΠαντσέριΗ κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι αντίστοιχα, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε κάτ′ οίκον περιορισμό στην Ιταλία, μετά την σύλληψή τους, στις 9 Δεκεμβρίου.

Η άρση του μέτρου αυτού και η απελευθέρωσή τους θεωρείται συνέπεια της απόφασης των βελγικών εισαγγελικών αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της Παντσέρι και της Κολεόνι στις Βρυξέλλες.

🔵#Qatargate Atteso a breve il ritorno in libertà di Silvia Panzeri e Maria Dolores Colleoni, figlia e moglie dell'ex eurodeputato Antonio Panzeri. La procura belga ha rinunciato alla consegna e alla carcerazione delle 2 donne pic.twitter.com/EPRRqysstc

— Rai Radio1 (@Radio1Rai) January 25, 2023

Η απόσυρση της έκδοσης πρέπει να επισημοποιηθεί από το υπουργείο και στη συνέχεια να σταλεί στο Εφετείο της Μπρέσια, το οποίο θα εκδώσει διάταξη για να μην προχωρήσει στην έκδοση των δύο γυναικών.

Η Παντσέρι και η Κολεόνι πάντως σύμφωνα πάντα με το Ansa, θα ανακριθούν από τον Μισέλ Κλεζ, τον Βέλγο ανακριτή που ηγείται των ερευνών του Qatar Gate.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος. Αντζελ Ντε Ρίζο, ο οποίος με τον συνάδελφό του Nικόλα Κόλι υπερασπίζονται τις δύο γυναίκες, μόλις αφεθούν ελεύθερες «θα τις συνοδεύσουμε στο Βέλγιο» για ανάκριση.

huffingtonpost.gr    Πηγή: Ansa