Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Ερντογάν: Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί εκτός Βουλής..

Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Ερντογάν: Ο Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί εκτός ΒουλήςΜπορεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να κάνει τα πάντα προκειμένου να αυξήσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του,

ωστόσο τα αποτελέσματα των σφυγμομετρήσεων για τον κυβερνητικό συνασπισμό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) του 74χρονου Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν είναι ενθαρρυντικά.

Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν τη συμμαχία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να υπερτερεί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023.

Ειδικότερα, η τελευταία μέτρηση που πραγματοποιήθηκε στη γειτονική χώρα δείχνει να προηγείται το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) ενώ το κόμμα του κ. Μπαχτσελί δεν φθάνει το εκλογικό όριο και να εισέλθει στη νέα βουλή (σ.σ. στην Τουρκία το όριο είναι 7% και όχι 3% όπως στην Ελλάδα).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ALF Research με δείγμα 2.560 άτομα σε 33 επαρχίες της Τουρκίας, μεταξύ 1-3 Οκτωβρίου.

Στο ερώτημα: «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν γενικές εκλογές αυτήν την Κυριακή;», η δημοσκόπηση έδωσε τα εξής ποσοστά:

Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) 29,1%

Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) 28,6%

Καλό Κόμμα (IYI) 14,1 %

Κόμμα των Λαών (HDP) 8,3%

Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP) 6,00%

Νίκη (ZΑFER) 2,5%

Kόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) 2,2%

Κόμμα του Μέλλοντος (GELECEK) 2,00%

Σε επίπεδο συμμαχιών η αντιπολιτευόμενη «Εθνική Συμμαχία» λαμβάνει 43,2%, έναντι 34,6% της «Προεδρικής Συμμαχίας» των Ερντογάν και Μπαχτσελί.

ribune.gr