Καστοριά: Η πρώτη μαζική διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης...

Καστοριά: Η πρώτη μαζική διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης σε Ουκρανία που προκάλεσε «τσουνάμι» ακρίβειας«Στα κάγκελα» βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, απόρροια των κυρώσεων στη Ρωσία που αποφάσισε να επιβάλλει και ο Κ.Μητσοτάκης.

Άλλωστε ο ίδιος την είχε τοποθετήσει την Ελλάδα οριστικά στο «κάδρο» όχι των «μη φιλικών χωρών» αλλά των «εχθρικών χωρών» απέναντι στη Ρωσία, τέλη Σεπτεμβρίου όταν μιλώντας στο κανάλι του πρακτορείου Μπλούμπεργκ και αναφερόμενος στην Τουρκία και τον Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι «Δεν χρειαζόμαστε άλλη πηγή γεωπολιτικής αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο όταν διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Ήδη από το καλοκαίρι σε πολλές χώρες στον πλανήτη λαμβάνουν χώρα πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας, με την Ευρώπη να «βράζει».

Το «κύμα» διαμαρτυρίας που έχει ήδη «χτυπήσει» Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, έφτασε και στην Ελλάδα, με τους πολίτες της Καστοριάς να φωνάζουν ένα δυνατό «όχι» απέναντι στα δυσβάσταχτα βάρη που καλούνται να σηκώσουν.

Το μεσημέρι (5/10), δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας στην Καστοριά ζητώντας μείωση του κόστους της ενέργειας και των καυσίμων, που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο ουκρανικό ζήτημα.

Με κεντρικό σύνθημα: «Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;», οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού από την ενεργειακή κρίση.

Ακολούθησε συμβολική πορεία προς το υποκατάστημα της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διακοπές στην παροχή ρεύματος σε άπορες και ανήμπορες οικογένειες.

Η συγκέντρωση αναμένεται να είναι το «προοίμιο» παρόμοιων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει να ασκεί την άνευ λόγου αντιρωσική πολιτική της.

pronews.gr