Το Ιράν απείλησε να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις ...

Το Ιράν απείλησε να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις

Ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Μοχάμαντ Μπαγκερί, δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του

θα απαντήσει στην αμερικανική ενέργεια εναντίον ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στοχεύοντας αμερικανικές βάσεις «στις γειτονικές χώρες».

Η απειλή ήρθε μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ την Τετάρτη ότι κατέρριψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς την κουρδική πρωτεύουσα στο βόρειο Ιράκ, Ερμπίλ, πιθανόν για να στοχεύσει αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή του Κουρδιστάν.

«Εάν οι Αμερικανοί αναλάβουν δράση κατά των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα απαντήσουν σε αυτήν την εχθρική ενέργεια και επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε και να εκδικηθούμε», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τα λόγια του Μπαγκερί.

«Εάν μια εχθρική ενέργεια εναντίον του Ιράν, της εθνικής του ασφάλειας και των εθνικών του συμφερόντων πραγματοποιηθεί από τις αμερικανικές βάσεις σε γειτονικές χώρες, σίγουρα θα απαντήσουμε σε αυτές τις βάσεις», πρόσθεσε ο Ιρανός αρχηγός του επιτελείου.

Την Τετάρτη, το Ιράν στόχευσε τις βάσεις και τα κεντρικά γραφεία τριών κουρδικών κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Σουλεϊμανίγια και στο Ντουχόκ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετές δεκάδες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Οι επιθέσεις καταδικάστηκαν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Έθνη.

tribune.gr