«Δελτίο» στο ρεύμα βλέπει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ...

Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις όσον αφορά στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τον φετινό χειμώνα, προέβη ο πρόεδρος

της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Αδαμίδης σχολίασε τις πρόσφατες αποφάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια (και τον στόχο για μείωση της κατανάλωσης κατά 5-10%), τονίζοντας πως ουσιαστικά ανακοινώθηκε «δελτίο» στο ρεύμα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δελτίο σημαίνει πως «αν δεν πάμε στη μείωση της κατανάλωσης, τότε θα έχουμε προγραμματισμένες περικοπές ρεύματος, προκειμένου να μην πέσει το σύστημα, δηλαδή να μην έχουμε μπλακάουτ σε πολλές περιοχές της χώρας».

Πρόσθεσε ότι «ο καταναλωτής θα ξέρει ότι κάποιες στιγμές της ημέρας, ανά μισή ή μία ώρα, μπορεί μία περιοχή να μην έχει ρεύμα και μετά να πάμε σε άλλη».


Τόνισε πως τον χειμώνα «τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», καθώς ανέφερε ότι τον φετινό Αύγουστο η κατανάλωση στο ρεύμα ήταν πολύ μειωμένη, ενώ το χειμώνα κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, λόγω της θέρμανσης. Επισήμανε ότι τον χειμώνα «θα αρχίσουμε να καταναλώνουμε και αέριο για τη θέρμανση».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Αδαμίδης κατήγγειλε προκλητική κερδοσκοπία στο ηλεκτρικό ρεύμα, υπογραμμίζοντας ότι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790 ευρώ. 

Όλα αυτά τη στιγμή που αναμένονται νέες ανατιμήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

efsyn.gr