Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν υπέγραψαν νέα σύμβαση για τους S-400...

Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν υπέγραψαν νέα σύμβαση για τους S-400Ρωσικά και τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για την παράδοση του δεύτερου μέρους του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Μιλώντας στο TASS, ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής – Τεχνικής Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ τόνισε ότι στη σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την εγχώρια παραγωγή ορισμένων από τα εξαρτήματα του συστήματος αεράμυνας στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια του διεθνούς στρατηγικού φόρουμ που πραγματοποιείται στη Μόσχα με τίτλο «Army – 2022».

Ρωσία και Τουρκία έχουν υπογράψει την πρώτη σχετική σύμβαση το 2017, με την χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι το πρώτο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ που απέκτησε τους S-400. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις στην Άγκυρα, την οποία άλλωστε έχει αποκλείσει από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35. Και παρά το γεγονός πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είχαν εξομαλυνθεί από την προηγούμενη υπογραφή σύμβασης για τα S-400 η νέα συμφωνία, ίσως φέρει νέες συγκρούσεις μεταξύ τους.

pronews.gr