Ρ.Τ.Ερντογάν: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του Κ.Κιλιτσντάρογλου...

 Ρ.Τ.Ερντογάν: Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του Κ.ΚιλιτσντάρογλουΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προσφύγει στην τουρκική δικαιοσύνη κατά του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δηλώσεις του ότι ο Τούρκος πρόεδρος μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να «δραπετεύσει» από τη χώρα.

«Προχωρούμε σε νομικά μέτρα εις βάρος του Κιλιτσντάρογλου, λόγω των αβάσιμων κατηγοριών του και των συκοφαντιών εις βάρος του Προέδρου μας», δήλωσε ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεϊν Αϊντίν.

Τι υποστήριξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ισχυρίστηκε χθες στη διάρκεια ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματός του ότι δημιουργήθηκε εικονικό ίδρυμα στις ΗΠΑ κι ότι την πραγματική διαχείρισή του έχουν μέλη της οικογένειας Ερντογάν, που ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές προκειμένου να αποφύγει τη δικαστική δίωξη για διαφθορά και κλοπή εθνικού πλούτου.

Το υποτιθέμενο σχέδιο αφορά κατά τον Κιλιτσντάρογλου «μερικές εκατοντάδες άτομα, ξεκινώντας από μέλη της οικογένειας του Ερντογάν» και μεταφορά «μεγάλων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών» για χρήση σε εικονικές εταιρείες για την απόκτηση αδειών παραμονής και εργασίας στο εξωτερικό. «Μην επιχειρήσετε να το αρνηθείτε», είπε, απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και έχουμε όλα τα έγγραφα στη διάθεσή μας». Ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε αργότερα στο Twitter ότι ένα δισ. τουρκικές λίρες (61,4 εκατομμύρια δολάρια) μεταφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα μη κυβερνητικά ιδρύματα TÜRGEV ​​και Ensar, γνωστά για τις στενές τους σχέσεις με το κυβερνών AKP του Ερντογάν.

«Θέλουν να διαφύγουν παράνομα από τη χώρα που κατέστρεψαν στις ΗΠΑ, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα Πενσυλβάνια για τους εαυτούς τους», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην ίδια αμερικανική Πολιτεία.

pronews.gr