Η δημοσιογράφος του kontra Αναστασία Γιάμαλη, με αφορμή τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε η νεαρή Δανάη στη Νέα Σμύρνη, την ώρα της επιστροφής στο σπίτι

της, από τον 22χρονο επιδειξία, σχολιάζει το ζήτημα της ανασφάλειας που νιώθουν οι γυναίκες αλλά και τον τρόπο που οφείλουν οι γονείς να διαπαιδαγωγούν τους γιους τους. Το απόσπασμα από το σχόλιο στο κεντρικό δελτίο του kontra ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram γράφοντας το εξής:

Ως πότε θα φοβούνται οι γυναίκες ; Να εκπαιδεύσουμε τους γιούς μας

Υπάρχει μια προβληματική κουλτούρα και στη χώρα μας. Μεγαλώνουμε διαφορετικά τις κόρες από τους γιούς μας. Ο γιός πρέπει να είναι μάγκας, σεξουαλικά ενεργός με πολλές εμπειρίες και να μην τον τυλίξει καμιά. Η κόρη, πρέπει να φαίνεται σεμνή σαν την γυναίκα του Καίσαρα, χωρίς πολλές εμπειρίες και να νοικοκυρευτεί.

Αν δεν μεγαλώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αρχές τα παιδιά μας, ποτέ δεν θα αντιμετωπίσουν την κοπέλα απέναντι ως ίση.

Το θέμα δεν είναι να προστατεύσουμε τις κόρες μας, αλλά να εκπαιδεύσουμε τους γιούς μας. Από εκεί ξεκινάνε όλα.


Συμβουλές του ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια

Επίσης, ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτριος Ι. Πετρούνιας με ένα κείμενο του απευθύνεται στους γονείς – κυρίως των αγοριών – και τους εξηγεί πώς θα πρέπει να χειριστούν την ανατροφή τους σε σχέση με τις επαφές και τις προσεγγίσεις με τα κορίτσια. Αν τα παιδιά καταλάβουν τη φυλετική ισότητα, είναι πολύ πιθανό να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να φερόμαστε με βίαια στα κορίτσια ούτε ότι τα κορίτσια πρέπει να γίνονται έρμαια στις ορέξεις των αγοριών χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα να εναντιωθούν. Ας ακούσουμε τι μας συμβουλεύει:

  • Αντί να πεις στην κόρη σου ότι είναι θήραμα, πες στον γιο σου ότι δεν είναι κυνηγός.
  • Αντί να λες στην κόρη σου να μην μιλάει πες στον γιο σου να ακούσει.
  • Αντί να εκπαιδεύσεις την κόρη σου να σέβεται τον εαυτό της, εκπαίδευσε τον γιο σου να σέβεται και τις γυναίκες.
  • Αντί να ζητήσεις από την κόρη σου να μην φορέσει κοντή φούστα, πες στον γιο σου ότι η φούστα δεν είναι ανοιχτή πρόσκληση για σεξ.
  • Αντί να αναγκάζεις την κόρη σας να καλύψει τον εαυτό της, πες στον γιο σου ότι μια γυναίκα είναι κάτι περισσότερο από ένα σώμα.
  • Αντί να προειδοποιείς την κόρη σου ότι όλοι οι άνδρες είναι εχθροί, δείξε στον γιο σου ότι οι γυναίκες είναι πολύτιμοι σύντροφοι.
  • Αντί να μεγαλώνεις την κόρη σου να φοβάται τους άντρες και τον γιο σου να περιφρονεί τις γυναίκες, μεγάλωσε και τους δύο να εμπιστεύονται, να σέβονται και να αγαπούν ο ένας τον άλλον.
  • piraeuspress.gr