Πρόταση σοκ για μοντέλο ελέγχου των Ελλήνων τύπου Γουχάν...


«Θα βγαίνει μόνο ένας από το σπίτι και κάθε 3-4 μέρες»!

Την πλήρη καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών και την δημιουργία ολοκληρωτικού καθεστώτος τύπου κομμουνιστικής Κίνας προτείνουν οι «ειδικοί» στην κυβέρνηση ζητώντας της να υιοθετήσει το μοντέλο της Wuhan!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το μοντέλο της Γουχάν…

Να βγαίνει, δηλαδή, μόνο ένα άτομο από κάθε σπίτι, κάθε 3 με 4 μέρες ώστε να επισκέπτεται το σούπερ μάρκετ και να παίρνει τα αναγκαία προϊόντα. «Ούτε για άθληση, ούτε για τράπεζα, ούτε τίποτε άλλο» είπε, «μήπως και μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση».

Δηλαδή οι “ειδικοί” είναι σαν να παραδέχονται οτι δεν αποδίδουν τα lockdowns και προτείνουν καθεστώς φυλακής για 11.000.000 Έλληνες.

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Την περασμένη εβδομάδα ευελπιστούσα σε μία ελάττωση, όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν. Εχουμε μια επιπέδωση, ελαττώνεται λιγάκι ο αριθμός αύξησης. Είχα πει από τον Αύγουστο πως ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας ήταν η διασπορά του σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις».

Ο κ. Βατόπουλος όμως εξέφρασε την ανησυχία του και μάλιστα προχώρησε σε μια πρόταση με επίπονη εφαρμογή, να ληφθούν μέτρα τύπου Κίνας. «Σπανίως λέω προσωπική άποψη, αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Στη Γουχάν στην Κίνα έβγαινε ένας άνθρωπος μία φορά την εβδομάδα να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Φοβάμαι πως αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα, τα οποία δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δεν θα μπορέσουν να νοσηλευτούν», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε: «Αφού η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, δηλαδή μπορεί σε λίγες ημέρες να τριπλασιαστούν τα θύματα ή να δούμε και άλλες πόλεις να γεμίζουν, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει μία ιστορία τύπου Γουχάν ή έστω τύπου Μαρτίου και μάλιστα άμεσα. Τώρα, αύριο. Να γίνει κάθε μέρα Κυριακή. Να κλείσουν τα πάντα για 10 ημέρες, σαν να είναι Κυριακή κάθε ημέρα. Να κλείσουν και οι επιχειρήσεις. Ισως τέτοια μέτρα να βοηθούσαν να αποφορτιστεί η κατάσταση».

Ωστόσο, κλείνοντας ο καθηγητής διευκρίνισε πως την πρόταση την είπε αγνοώντας αν και πόσο είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο…

crashonline.gr