Πέρασαν στα...μουλωχτά νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού...


Άλλα λέει ο Πέτσας κι άλλα ο Κικίλιας.
 

Όσο και αν αυτό ακούγεται αδιανόητο και αντιδημοκρατικό,  «η κυβέρνηση εξετάζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19»  και το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με επίκληση την «δημόσια υγεία», συνεχίζει να παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος και να καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα…

Πάντως ο υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας δηλώνει σε συνέντευξή του ότι «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας». 

Ομως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σαφώς πιο κοντά στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, Στ. Πέτσας έχει τελείως διαφορετική εκτίμηση: «Η κατεύθυνση θα είναι να κάνει όποιος θέλει το εμβόλιο. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε».

Αν και είπε πως η κατεύθυνση είναι να το κάνει όποιος θέλει, άφησε φυσικά το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού ανοικτό, μιλώντας για «κάτι πιο αυστηρό».

«Σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε»», σημείωσε ακόμη ο κ. Πέτσας.

Και όμως, δύο νόμοι, από τον περασμένο Μάρτιο, ο ν. 4675/2020 και ειδικά ο ν. 4682/2020, με την ΠΝΠ 25.02.2020, προβλέπει και ποινικές κυρώσεις (φυλάκιση δύο ετών ή και περισσότερων) σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του!

Για τους οποίους νόμους μάλλον δεν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας…

Άρα δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, εκτός και αν αυτοί οι νόμοι κριθούν ως αντισυνταγματικοί, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

crashonline.gr