Μάκης Κουρής: Στον τζόγο των εμβολίων η ανθρώπινη ζωή...

 





5,7 δισ. δολάρια πόνταρε η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ σε 4 φαρμακευτικές.

Τα κράτη, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να διαπραγματευθούν την τιμή του εμβολίου και όχι οι λήσταρχοι – κερδοσκόποι, που έχουν Θεό τους το χρήμα…


Εκεί φτάσαμε… Η ανθρώπινη ζωή να γίνεται αντικείμενο άγριας κερδοσκοπίας…

Κουτί ήρθε η πανδημία στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες της οικουμένης. Ούτε… συμφωνία να είχαν κάνει με τον κορονοϊό. Δεν αποκλείεται να έχουν καθορίσει και το… ποσοστό του στην τιμή του εμβολίου.

Είναι μεγάλος ο τζίρος… Ο κορονοϊός δεν έχει αφήσει σπιθαμή γης σε ολόκληρο τον πλανήτη όπου να μην έχει εξαπλωθεί… Και η ζήτηση για εμβόλιο αυξάνει από τη στιγμή που καθημερινά πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των συνανθρώπων μας που πέφτουν στα χέρια του αδίστακτου εισβολέα.

Καμία «δύναμη πυρός» δεν έχει μπορέσει έως τώρα να ανακόψει την προέλαση του ιού, που δεν κάνει διακρίσεις… Με τους γιατρούς να δίνουν μέρα – νύχτα τη μάχη. Για να σώσουν ζωές…

Η αύξηση του αριθμού των άτυχων συνανθρώπων μας πολλαπλασιάζει την αγωνία σε κάθε σπίτι της Γης να μη χτυπήσει την πόρτα του ο αδίστακτος εχθρός, που μέχρι τώρα δεν δείχνει να υποχωρεί… Να μένει από πυρομαχικά… Είναι ανεξάντλητα… Προς το παρόν… Τουλάχιστον… Αυτές τις τραγικές ώρες, που μέρα – νύχτα σταυροκοπιέται ο κάθε άνθρωπος να μην έχει κανένα… συναπάντημα με τον δολοφονικό ιό, κάποιοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να κερδοσκοπήσουν, να βγάλουν λεφτά με το τσουβάλι από την αγωνία του ανθρώπου για τη ζωή του, που θα πληρώσει όσο όσο στη… διαπραγμάτευση με τον κορονοϊό, ο οποίος δεν έχει μπέσα…

Μπέσα δεν έχουν, όμως, και όλοι εκείνοι που βλέπουν τον κορονοϊό ως ανεξάντλητο κοίτασμα χρυσού…

Ήδη ο πόλεμος μεταξύ των χρυσοθήρων έχει ξεκινήσει…
Και έχουν αρχίσει να ποντάρουν στο χρυσοφόρο εμβόλιο.

Μύρισε χρήμα πολύ… Η «αλεπού» των χρηματιστηρίων, ο Γουόρεν Μπάφετ, έχει τη φήμη ότι δεν πέφτει έξω στις προβλέψεις του.

Όπως έγινε γνωστό από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου η εταιρεία τού εν λόγω επενδυτή Berkshire Hathaway πόνταρε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις μετοχές τεσσάρων αμερικανικών εταιρειών, της AbbVie, της Bristol-Myers Squibb, της Merck και της Pfizer.

Φυσικά, ο Μπάφετ δεν πόνταρε για να χάσει 5,7 δισ. δολάρια… Δεν είναι από εκείνους που πετάνε λεφτά στον αέρα.

Σε αυτόν τον πόλεμο –γιατί πόλεμος άγριος είναι όταν κάθε μέρα χάνεις δικούς σου ανθρώπους– δεν μπορείς να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια. Ούτε να περιμένεις βοήθεια εξ ουρανού. Την αναζητείς, σταυροκοπιέσαι, αλλά ψάχνεις και για άλλα όπλα. Για συμμάχους. Υψώνεις τείχη. Καλείς τους πάντες. Αυτή είναι η αποστολή του ηγέτη, στον οποίο ο λαός έχει εμπιστευθεί τη γη του, την προστασία της ζωής της δικής του και των παιδιών του. Δεν μπορείτε, λοιπόν, να εφησυχάζετε, κύριε πρωθυπουργέ, γιατί ο υπουργός σας επί της Υγείας των πολιτών έκανε αυτό που θα έκανε και ο φαρμακοποιός της γειτονιάς, παρήγγειλε 25.000.000 δόσεις από το νέο εμβόλιο, την ώρα που μέσα σε μία μέρα είχατε 2.581 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους 500.

Και οι σύμμαχοι είναι όλες οι χώρες που βρίσκονται στη δίνη του κυκλώνα του κορονοϊού, ο οποίος συνεχίζει να απειλεί τους πολίτες σας, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτές τις ώρες δεν μπορεί να παζαρεύει η κάθε μία χώρα από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια που χρειάζεται για τους πολίτες της. Θα πρέπει η ηγεσία της Ευρώπης να συμφωνήσει απευθείας με τις φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να εξασφαλίσει εμβόλια για όλους τους πολίτες της ΕΕ, επιβάλλοντας τους όρους της. Το αυτονόητο, δηλαδή, κύριε Μητσοτάκη, και όχι να σας εκβιάζει η κάθε φαρμακευτική εταιρεία.

paron.gr