Δείχνουν ως «λύση» το «παράδειγμα» της Ισπανίας: «Πώς οι μετανάστες "ζωντανεύουν" τα άδεια χωριά»...

Δείχνουν ως «λύση» το «παράδειγμα» της Ισπανίας: «Πώς οι μετανάστες

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα; Κάπως έτσι τουλάχιστον φαίνεται το ρεπορτάζ που κάνει το «Euronews».

Συγκεκριμένα δείχνει το χωριό Τόρε Ντελ Μπούργκο της Ισπανίας, εκεί όπου το 90% των κατοίκων είναι αλλοδαποί. Όπως φαίνεται η λύση της αστικοποίησης και της

υπογεννητικότητας είναι οι ξένοι μετανάστες που έχει έρθει από κάθε φορά του κόσμου και διεκδικούν το status του «πρόσφυγα», σε χωριά της ισπανικής επαρχίας.

Στην Ισπανία γίνεται μαζική μεταφορά αλλοδαπών, οι οποίοι πλέον μένουν στα άδεια σπίτια που άφησαν (;) οι Ισπανοί. 

Και δεν πρόκειται για απλή μεταφορά σε αντάλλαγμα μίσθωσης σε ξενοδοχεία ή ειδικές δομές, αλλά για κανονική μετοίκηση σε εντελώς άδεια σπίτια.

Μάλιστα οι αρχές στην Ισπανία «ωραιοποιούν» αρκετά την κατάσταση μιλώντας για…«αξιοποίηση της άδειας Ισπανίας», όπως αποκαλούν τα χωριά που έχουν ερημώσει εξαιτίας της μαζικής αστικοποίησης.

Σε ρεπορτάζ που κάνει το Euronews, αποκαλύπτονται οι πτυχές εντός πρωτότυπου προγράμματος.

Στο βίντεο που ακολουθεί μεταφέρονται οι…πολυπολιτισμικές μαρτυρίες ατόμων που έχοντας διαφορετικές εθνικότητες βρέθηκαν να κατοικούν σε μερικά από τα ερειπωμένα χωριά της Ισπανίας, τα οποία είναι παρά πολλά.

Και μαντέψτε! Πρόκειται να αξιοποιηθούν κατά το δυνατόν, αρχής γενομένης από εκείνα στα οποία η πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις είναι πιο εύκολη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Τόρε Ντελ Μπούργκο στην Περιφέρεια της Γκουαδαλαχάρα που απέχει μόλις 1 ώρα από την πρωτεύουσα Μαδρίτη:

 

pronews.gr